Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Deu del Vendrell projecta la seva actualització amb l'horitzó al 2029

El Pla Estratègic preveu executar 30 accions per a la digitalització del museu, l'ampliació del fons i d'espais, la captació de nous públics o la millora de l'accessibilitat

Imatge d'arxiu d'un grup de visitants a la sala de les catifes del Museu Deu del Vendrell Imatge d'arxiu d'un grup de visitants a la sala de les catifes del Museu Deu del Vendrell ARXIU / MUSEU DEU
Patrimoni Josep Cartanyà
Dimecres, 28 Febrer 2024 15:37

El Museu Deu del Vendrell s'actualitzarà durant els propers quatre anys. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa el Pla Estratègic del Museu Deu (2025-2029), acompanyat de la directora del museu, Núria Payán, i de la directora de Ad hoc Gestión Cultural, -l'empresa que ha elaborat el pla-, Marta Fernández. L'equipament ha definit sis objectius estratègics que es desenvoluparan en 14 línies, amb un desplegament de 30 accions durant els propers cinc anys. Aquestes passen per "l'actualització" del museu per fer-lo més atractiu per als visitants, l'ampliació i creació d'espais, l'increment de col·leccions, la recerca de nous públics, la millora de l'accessibiliat o la incorporació de nous recursos educatius, entre altres. 

L'alcalde del Vendrell ha posat en valor el Museu Deu, com un "equipament de primer nivell" i de referència. Kenneth Martínez ha dit que cal "una actualització necessària" del museu per contextualitzar-lo i adaptar-lo als temps actuals. Per això ha destacat que aquesta actualització permetrà explicar d'una altra manera les obres i col·leccions del museu vendrellenc, amb la incorporació de les noves tecnologies. Un museu renovat "al servei de la ciutadania, tant per als vendrellencs com pels visitants de la nostra destinació turística", ha afegit l'alcalde.

30è aniversari

La directora del Museu Deu, Núria Payán, ha explicat que aquesta nova etapa s'iniciarà el 2025 coincidint amb la celebració del 30è aniversari de la creació del museu, "amb les idees que ens puguin fer arribar durant el procés participatiu".  La directora ha dit que algunes d'aquestes accions ja s'han iniciat i d'altres s'aniran desenvolupant a mesura que s'obtingui el finançament, que comptarà amb el suport exterior de la Generalitat, la Diputació de Tarragona o de fons europeus Next Generation.

Per la seva banda, Marta Fernández ha recordat que el Museu Deu parteix de la base de tenir un fons ric format per obres d'artistes catalans dels segles XIX-XX, l'espectacular sala de les catifes i una col·lecció "de qualitat i singular" aportada en els seus orígens per Antoni Deu, antic notari de la vila. També ha destacat la fidelització de visitants i el paper que ha tingut el museu en la comunitat educativa. 

El Pla Estratègic planteja, entre els reptes, la digitalització de l'equipament, establir aliances amb altres museus amb obres d'autors similiars, consolidar el Vendrell com a ciutat de referència cultural a la comarca i oferir una alternativa cultural al turisme de sol i platja.

Objectius estratègics

El document és un full de ruta basat en sis objectius estratègics. El primer objectiu és revaloritzar "la singularitat" de la col·lecció de pintura i escultura dels segles XIX i XX que es pot veure al Museu Deu. En segon lloc, es preveu la museïtzació de l'àtic de l'edifici per posar en valor la identitat d'Antoni Deu, el donant del museu. El tercer objectiu estratègic preveu l'ampliació i creació de nous espais per millorar les condicions del fons com l'acollida als visitants.

En el quart apartat hi trobem accions per augmentar l'accessibilitat del museu i de les col·leccions. Una accessibilitat que també serà apta per a persones invidents o amb altres capacitats. El cinquè objectiu es basa en el repte de captar nous públics, especialment, els joves. I el darrer objectiu estratègic pretén enfortir el valor de la marca del Museu Deu amb campanyes de comunicació i nou marxandatge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: