Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un mural de grans dimensions retrata els personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Museu del Vendrell

L'obra d'Ignasi Blanch homenatja l'escriptor en l'any de commemoració del centenari de la seva mort

L'estat del mural d'Ignasi Blanch sobre Guimerà, a la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell L'estat del mural d'Ignasi Blanch sobre Guimerà, a la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell NEUS BERTOLA / ACN
Art ACN
Divendres, 10 Mai 2024 15:19

Els personatges de 'Terra Baixa', 'Mar i Cel' i 'La Filla del Mar' han estat les tres obres d'Àngel Guimerà que l'artista Ignasi Blanch ha escollit per protagonitzar un mural de grans dimensions a la façana de la Casa Museu del Vendrell. La peça, de set metres d'alçada i quinze d'amplada, s'emmarca dins els actes de commemoració del centenari de la mort de Guimerà i porta com a títol 'Homenatge a Guimerà'. "D'aquesta manera, el museu surt al carrer perquè la ciutadania entengui quines són algunes de les obres cabdals d'Àngel Guimerà", ha afirmat Blanch, qui titlla l'escriptor de "referent". L'artista va començar a pintar el dibuix el passat 6 de maig i confia en tenir-ho enllestit a mitjans de la setmana vinent.

El mural està format per les il·lustracions d'Àngel Guimerà, qui es connecta, a través de la imatge d'uns fulls volant, amb els personatges principals de tres de les seves obres com són 'Terra Baixa', 'Mar i Cel' i 'La Filla del Mar'. "Amb 'Terra Baixa' de seguida reconeixem al Manelic i la Marta, que estan amb el Sebastià, qui pren forma de llop per la frase mítica -He mort el llop-", explica Blanch, qui afegeix que "a 'Mar i Cel' hi apareix la Blanca i el Saïd en el moment final de l'obra", mentre que "a la part superior del mural hi ha l'Àgata de 'La Filla del Mar' quan aquesta es precipita a l'aigua".

Per a Blanch, una de les principals dificultats a l'hora de realitzar una obra de grans dimensions és "fer l'estructura" de la imatge i que aquesta tingui la seva lògica, però també la tria dels colors, perquè vagin en "sintonia amb un barri, amb una ciutat i que ajudin a crear una certa harmonia".

Actualització del museu

Per la seva banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero, la voluntat final de realitzar aquest mural és "deixar un testimoni" sobre la commemoració del centenari de la mort d'Àngel Guimerà. Vaquero també ha assegurat que, a banda del canvi a la façana, també s'ha aprofitat aquest any per "actualitzar el museu, perquè aquest tingui un discurs que s'apropi més a totes les capes de la societat". En aquest sentit, la regidora ha defensat que la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell és "un dels millors museus dedicats a un literat que hi ha a Espanya".

L'obra d'Ignasi Blanch

Finalment, l'artista Ignasi Blanch ha afirmat que li agrada sortir "del format petit, del format llibre" per fer "un treball més físic", a través de la "força del traçat". "Per a mi és molt important recuperar aquest concepte d'art elaborat amb les mans i amb el cos", ha afegit. Per aquest motiu, celebra que enguany, coincidint amb el 35è aniversari de la caiguda del mur de Berlín, torni a la capital d'Alemanya per repintar l'obra 'Parlo d'amor' que va elaborar als anys noranta en el marc del projecte East Side Gallery.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: