Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 36è FIM d'Altafulla programarà un homenatge a Pau Casals

El festival presenta set concerts, del 4 al 26 d'agost, amb propostes com 'Les quatre estacions de Vivaldi' o un concert de música sefardí

Presentació de la 36a edició del Festival Internacional de Música d'Altafulla Presentació de la 36a edició del Festival Internacional de Música d'Altafulla AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 20 Juliol 2023 16:38

La plaça de l'Església d’Altafulla serà un any més el marc incomparable que acollirà, del 4 al 26 d’agost, el 36è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla. En aquesta edició es disposa d’un programa de set actuacions que pretenen satisfer tot tipus de públic, tant al veïnat d'Altafulla com als visitants que venen a l'estiu. Unes propostes que, alhora, poden catalogar-se com a" fresques, estivals i assequibles per a tothom", tal i com s'ha expressat el codirector artístic del festival, Claudi Arimany, durant la roda de premsa de presentaci. Una suma idònia per un espai com el que acollirà els recitals, una de les places amb millor acústica del país segons els experts. Els concerts estan programats a les 22 h.

La programació l’han elaborat de manera conjunta els codirectors artístics del certamen, el prestigiós flautista Claudi Arimany i el mestre Albert Sardà. L'Ensemble Martinu de Praga obrirà la programació del FIM d'Altafulla, el 4 d'agost. El quartet de cambra torna al festival, després d'haver estat premiat pel ministeri de cultura de Txèquia. 

Un dels plats forts del festival arribarà, el 8 d'agost, amb l'Homenatge a Pau Casals, amb motiu dels 50 anys de la mort del violoncel·lista i compositor vendrellenc. El concert estarà protagonitzat per tres violoncel·listes de prestigi - Anna Mikulska, Ladislav Szathmary i Eric Courrèges -, que estaran acompanyats al piano per Philippe Argenty. Durant la presentació del concert, Claudi Arimany ha reivindat la importància de la figura del Mestre en la seva vessant musical: "A Catalunya coneixem més la vessant política de Pau Casals, però la dimensió musical de Casals poca la gent la coneix, que ha quedat una mica en segon terme".

El Grup Durme presentarà l'11 d'agost un concert de música sefardí, un estil que no s'acostuma a programar en festivals. La formació interpretaran cançons de bressol safardís "precioses, molt humanes i tendres", tal com les ha descrit Arimany.

El 13 d'agost serà el torn del Quartet Gerhard, que és considerat un dels grups del territori amb més identitat i projecció a nivell internacional. 

El dia 16 d'agost es podrà gaudir d'un concert de Le Roi du Piccolo, amb Jean-Louis Beaumadier, considerat com un dels virtusos del piccolo, aquesta flauta petita d'uns 20 centímetres. L'acompanyarà Véronique Poltz al piano.

Un dels concerts que seran festejats pel gran públic serà 'Les quatre estacions' de Vivaldi, el 22 d'agost, que interpretaran i comentaran Claudi Arimany (flauta), Eduard Sánchez (flauta), Joan Espina (violí), Jordi Reguant (clavicémbal), amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el concertino Kim Termens.

El piano estarà present en quatre dels set concerts del FIM Altafulla, però adquirirà especial protagonisme en el concert de cloenda, amb el recital del pianista Bernat Català.

El coalalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha descacat que “el FIM és un festival més que consolidat i representa un goig i un privilegi” per la vila. Igualment ha destacat que “omple localitats i és, per tant, un exemple de bona gestió cultural”. D’altra banda, la titular de Cultura, Gemma Maymó, ha posat en valor la qualitat dels concerts que es podran veure enguany. Uns espectacles “que faran passar una bona estona als assistents”, ha dit Claudi Arimany, “per la qual cosa no cal que siguin experts en música clàssica”.

El programa

04/08/2023 ENSEMBLE MARTINU DE PRAGA
08/08/2023 HOMENATGE A PAU CASALS
11/08/2023 GRUP DURME - MÚSICA SEFARDÍ
13/08/2023 QUARTET GERHARD
16/08/2023 LE ROI DU PICCOLO
22/08/2023 LES QUATRE ESTACIONS DE VIVALDI
26/08/2023 RECITAL DE PIANO

Preus i venda d’entrades

Entrada d’un concert: 15€

Abonament de 4 concerts: 49€

Abonament de tot el festival: 65€

Venda d’entrades a:

Oficina de Turisme d’Altafulla (plaça dels Vents)

https://ajuntamentaltafulla.sacatuentrada.es/

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: