Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà intensifica la vigilància dels camins rurals per evitar furts

La collita de la garrofa s’ha avançat i ja s’han produït els primers robatoris

La Policia Local i Protecció Civil han posat en marxa una campanya de vigilància i control de les zones rurals, per tal d’evitar els furts dels fruits del camp La Policia Local i Protecció Civil han posat en marxa una campanya de vigilància i control de les zones rurals, per tal d’evitar els furts dels fruits del camp AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Successos Redacció Infocamp
Diumenge, 06 Agost 2023 18:03

La Policia Local de Roda de Berà, amb la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil del municipi, han posat en marxa una campanya de vigilància i control de les zones rurals, per tal d’evitar els furts dels fruits del camp.

Aquest any, degut a la sequera, la collita de la garrofa s’ha avançat i ja s’han produït alguns robatoris. Per aquest motiu, el cos policial, amb el suport de la cooperativa de Roda de Berà, ha decidit intensificar la vigilància dels accessos i les sortides dels camins rurals. A més a més, s’identificaran les persones que fan la recollida i es verificaran també tots aquells vehicles que hi accedeixen.

Els agents han elaborat una relació de totes les finques rurals amb les dades de contacte de cadascuna d’elles i la ubicació per GPS, per tal de tenir la posició exacta i, en cas que es realitzi un avís de robatori, poder-hi actuar més ràpidament. Amb aquesta finalitat, s’ha utilitzat l’aplicació mòbil de la policia rodenca RdB Amb Tu, a través del sistema de geolocalització de l’app.

També s’ha lliurat a cada propietari tot una sèrie de consells de seguretat i que sàpiguen com cal actuar en cas de robatori, i evitar que els lladres puguin fugir abans que arribi la Policia.

Prohibició de recollir garrofes de terrenys municipals

Per altra banda, l’Ajuntament recorda que el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i la Unió de Pagesos de Catalunya van demanar l’any passat als consistoris que no s’autoritzi la recollida de garrofes dels terrenys públics, per evitar que siguin venudes de forma fraudulenta.

Per aquest motiu, van ser detinguts dijous al migdia tres persones pel furt de més de 360 quilos de garrofes de la zona verda del carrer Vallespir, de titularitat municipal. L’alcalde Pere Virgili ha presentat avui denúncia, en representació de l’Ajuntament.

Sistema de vigilància amb lectors de matrícules

Properament, la vigilància i el control dels camins rurals es podrà ver gràcies a les noves tecnologies, atès que el consistori vol implantar un sistema de vigilància, a través de lectors de matrícules, a tots els accessos i sortides dels camins rurals, de la mateixa forma que ara hi ha, fins a una trentena, a les zones poblades.

L’objectiu és, a més d’evitar els furts que tant de perjudici provoquen als pagesos de Roda de Berà, es podran impedir els abocaments il·legals, o si més no, sancionar aquelles persones que els efectuïn.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: