Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern condemna el feminicidi de Creixell

L'ICD farà un minut de silenci i la consellera Budó veu inconcebible que la meitat de la població no visqui tranquil·la

Imatge de l'edifici de Creixell on s'haurien comès els fets, a Creixell Imatge de l'edifici de Creixell on s'haurien comès els fets, a Creixell ELOI TOST / ACN
Successos ACN
Dimarts, 18 Mai 2021 19:51

El Govern de la Generalitat ha condemnat el feminicidi que ha tingut lloc a Creixell presumptament a mans de la parella, que després s'hauria suïcidat amb la mateixa pistola, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i al seu entorn més proper. Aquest dijous a les 12 del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones. També es faran actes de rebuig davant les altres seus de l’ICD ubicades a les delegacions de les demarcacions territorials del Govern.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “el Govern de la Generalitat té com a prioritat acabar amb la violència masclista” i ha subratllat “el compromís de tots els departaments per avançar en la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”.

Meritxell Budó també ha posat de manifest que "cal aconseguir que fets com aquest no es tornin a produir mai més, ni cap altra violència masclista. Per aconseguir aquest objectiu no hi ha dreceres. Cal avançar en igualtat efectiva de dones i homes de manera ferma. Cal desmuntar el masclisme perquè no es pot permetre que més de la meitat de la població no pugui gaudir dels seus drets i llibertats".

Budó ha posat de relleu que “està millorant la detecció i augmenta el rebuig social contra aquest greu problema estructural". "Treballem i actuem, totes i tots, per un país on les dones puguem viure lliures i sense por", ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: