Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona impulsa el pla de l'Illa Corsini amb la conversió del carrer Canyelles en zona de vianants

El projecte es durà a terme durant el 2021 i tindrà un cost d'uns 550.000 euros

El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, amb el disseny de com quedarà el carrer Canyelles després de la intervenció El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, amb el disseny de com quedarà el carrer Canyelles després de la intervenció ELOI TOST / ACN
Mobilitat ACN
Dilluns, 30 Novembre 2020 11:44

L'Ajuntament de Tarragona convertirà l'any que ve el cèntric carrer Canyelles en una zona per a vianants. La intenció de l'executiu és que sigui una prolongació de la plaça Corsini que s'estengui fins a la Rambla Nova, amb nou arbrat i jardineria i sense possibilitat que hi passin els cotxes. Està previst que els treballs de reforma del carrer durin quatre mesos i tinguin un cost d'uns 550.000 euros, segons ha detallat el conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig. Aquesta intervenció és el primer pas de la futura Illa Corsini, un projecte que ha de transformar el centre de la ciutat per afavorir la mobilitat dels vianants i potenciar el comerç de proximitat.

Puig ha concretat que el projecte ja està redactat. El següent pas serà l'adjudicació i es preveuen quatre mesos d'obres. El conseller ha indicat que el carrer adquirirà una "textura" de plaça, ja que tindrà continuïtat amb la plaça Corsini. Es canviarà l'arbrat, amb arbres perennes i caducifolis que facin ombra i es col·locarà jardineria mediterrània. També s'hi instal·laran bancs. Tot plegat, ha de servir per "millorar la convivència veïnal, enfortir el centre i reforçar el comerç".

Els cotxes que fins ara circulen per Canyelles per entrar al pàrquing de plaça Corsini, ho hauran de fer per un altre recorregut. Des de la Rambla Nova hauran de baixar pel carrer Fortuny, que invertirà el sentit de la circulació, i aleshores entrar per Governador González. "El cotxe ha de ser un convidat i no el protagonista", ha subratllat Puig.

Aquest és el primer pas de la futura Illa Corsini, que també preveu, a llarg termini, canvis als carrers Unió, Apodaca o Cervantes, entre altres. El gran nucli haurà de ser el Fòrum de la Colònia, un monument romà que es vol reconvertir en un gran parc obert a la ciutadania i que sigui un pulmó verd al centre de la ciutat.

Imatge virtual del carrer Canyelles convertit en una zona de vianants: 

carrer Canyelles peatonal virtual

Els canvis en la mobilitat aniran reforçats per dos projectes més, que ja estan en marxa. D'una banda, l'arribada d'empreses de patinets elèctrics a la ciutat. Una iniciativa que ja hauria d'haver entrat en marxa, però que la covid-19 ha endarrerit per problemes a les companyies subministradores. Puig confia que s'instal·lin a la ciutat abans d'acabar l'any. L'altra iniciativa són els carrils bici. El primer, conegut com a "carril educatiu" i que connecta Sant Pere i Sant Pau amb el centre de la ciutat, s'ha d'adjudicar el gener.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: