Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pregó de Núria Gil dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere

L'atleta reusenca fa una crida als valors de l'esport i a les referents femenines en un acte en què s'ha distingit a Quim Vilafranca amb el Tro de Festa 2023

L'esportista reusenca, Núria Gil Clapera, ha encès la primera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2023  L'esportista reusenca, Núria Gil Clapera, ha encès la primera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2023 REUS.CAT
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Juny 2023 23:05

La Festa Major de Sant Pere 2023 ha començat aquest diumenge 24 de juny al vespre amb la lectura del Pregó i la posterior crida a la festa que ha realitzat enguany l'esportista reusenca i fisioterapeuta i osteòpata Núria Gil Clapera. El Pregó s'ha fet al Saló de Plens de l'Ajuntament i ha estat presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita.

alcaldessa Sandra Guaita Sant Joan 2023

L'alcaldessa Sandra Guaita ha presidit avui el seu primer Pregó de Sant Pere

Núria Gil ha reivindicat els valors que li ha donat l'esport com són "l'esforç, el treball, la constància, la disciplina, el treball en equip, el respecte, el compromís i l'autoconeixement", alhora que ha reivindicat la ciutat, "Reus és el meu refugi i, a la vegada, el meu lloc d'escamaent, una ciutat a la que no li falta de res", ha dit l'atleta. Donar visibibiltat a les dones i a trobar referents femenines ha estat un altre dels pilars del Pregó.

Després de la Crida a la Festa, que ha comptat amb l'acompanyament musical dels Ministrers de Reus, la pregonera ha baixat a la plaça del Mercadal i, acompanyada per l'alcaldessa, la resta d'autoritats i el Tro de Festa d'enguany, ha encès la primera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2023.

Quim Vilafranca, Tro de Festa 2023

Després de la lectura del pregó, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha anunciat la distinció del Tro de Festa 2023 que, enguany, ha recaigut en Quim Vilafranca "vinculat des de jove a l’Agrupació Escolta La Mulassa, ha estat membre de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i enguany ha rebut el premi Trajectòria de la Revista Castells", tal com ha anunciat Recasens. Fundador, l’any 1981, i ex-cap de colla dels Xiquets de Reus, s'ha dedicat a l’entitat reusenca des de la discreció i amb un compromís indiscutible, ja que ha sigut casteller actiu durant els 42 anys que té la colla.

Durant el pregó s'ha repartit la postal de la Festa Major, la número 50, dedicada en aquesta ocasió a les Matinades. Tot l'acte s'ha interpretat en llengua de signes en el marc de la Festa Major accessible i per a tothom.

Des del campanar, Toc General de Festa que anuncia l'inici de la Festa Major i, en finalitzar la Tronada, la pregonera ha iniciat la Cercavila del Masclet amb el primer tast, des de la plaça del Mercadal.

Tota la programació de la Festa Major de Sant Pere 2022 es pot consultar aquí

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: