Publicitat

L'Auditori Josep Carreras convida a fer un viatge musical pel Renaixement

Cantar alla Viola, el duet de la soprano Nadine Balbeisi i Fernando Marín, viola d'arc i de gamba, celebra 20 anys aquest divendres a Vila-seca

Cantar alla Viola, el duet format per la soprano Nadine Balbeisi i Fernando Marín, viola d'arc i de gamba Cantar alla Viola, el duet format per la soprano Nadine Balbeisi i Fernando Marín, viola d'arc i de gamba CEDIDA
Espectacles Josep Cartanyà
Dijous, 17 Octubre 2024 18:59

La temporada de l'Auditori Josep Carreras es reprèn aquest divendres 18 d'octubre, a les 20 h, amb el concert de Cantar alla Viola 'Un viatge musical pel Renaixement'. El duet format per Nadine Balbeisi (soprano) i el cel·lista Fernando Marín (violes d’arc i violes de gamba) farà parada a Vila-seca en la gira del seu 20è aniversari. 

Cantar alla Viola ens interpretarà una selecció d’obres representatives del seu repertori arranjades per a veu i viola, amb Madrigals i cançons de compositors italians, espanyols i anglesos.

El músic alacantí resident a Tarragona, Fernando Marín, va fundar a Colònia, junt amb la soprano Nadine Balbeisi, el duet Cantar alla Viola, dedicat durant prop de 20 anys a la música medieval i renaixentista. Aquesta primavera passada, el duet va publicar el seu nou disc 'A Musical Tour. 20 Years of Cantar alla Viola' (Da Vinci Classics, Japó 2024).

El projecte és molt significatiu perquè recupera una pràctica musical que s'esmenta en molts tractats renaixentistes, d'acompanyar el cant amb una viola d'arc. El cel·lista i fabricant de violes artesanes, Fernando Marín, explica que "aquesta és una pràctica que no s'acostuma a fer, ja que l'acompanyament es feia més amb un llaüt o amb una viola de mà, i consisteix en fer arranjaments de la musica polifònica -a veus- per a tocar i acompanyar el cant. Resulta que hi havien repertoris -molt pocs- que estaven escrits així". 

Des de Tarragona

Fernando Marín Corbi és musicòleg, cel·lista, gambista i professor de conservatori. Marín és especialista en instruments d'arc antics del Renaixement i del Barroc -unes èpoques que l'apassionen – , en la interpretació històrica i la música de cambra. Gràcies a la investigació sobre els orígens, la manera d'interpretar i el repertori d'aquests instruments, el músic va desenvolupar una tècnica específica d'arc i d'acompanyar la veu. A més, va contribuir a la fabricació de cores de tripa històriques.

Des del 2003, exerceix de professor de viola de gamba al Conservatorio Profesional de Música de Zaragoza. I des del 2004, resideix a Tarragona.

Entrades

Les entrades es poden adquirir a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: