Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Educació descarta fer una quarta escola a Torredembarra

El Departament afirma que hi ha prou oferta i que malgrat se superen les ràtios en alguns casos no s'incompleix la LEC

Imatge d'arxiu del CEIP Antoni Roig Imatge d'arxiu del CEIP Antoni Roig ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament ACN
Dimecres, 03 abril 2024 15:42

El Departament d'Educació ha descartat la construcció d'una quarta escola de primària a Torredembarra. Fonts d'Educació han reconegut a l'ACN que en alguns cursos "sí que se supera la ràtio, però dins dels marges que preveu la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)". En canvi, "en cap nivell del segon cicle d'educació infantil" se supera la ràtio. A la vegada, des del Departament han considerat que "amb l'oferta actual es dona resposta al volum de matrícula viva que té el municipi". Així mateix, segons els responsables d'Educació, "l'evolució demogràfica no requereix, per ara, la construcció d'una nova escola, perquè el nombre d'alumnes que s'incorporen al segon cicle d'educació infantil cada any va decreixent".

El posicionament d'Educació contrasta amb el de l'Ajuntament de Torredembarra, que fa uns dies va reclamar a la Generalitat que es faci una quarta escola de primària. Segons va explicar el regidor d'Educació torrenc, José García, els centres estan "al límit" de la seva capacitat. A més, García va assegurar que a primer i a cinquè sí que se supera el número màxim d'alumnes a les aules fixat per la LEC. El regidor també va assegurar que l'excés d'alumnes genera problemes d'espai i que en algun centre els infants han de dinar a les aules perquè al menjador no hi ha prou lloc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: