Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils implantarà el Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Vivers i Jardins el curs vinent

Els nous estudis organitzats entre la Generalitat i l’Ajuntament s’impartiran a l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

Els nous estudis organitzats entre la Generalitat i l’Ajuntament s’impartiran a l’Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils Els nous estudis organitzats entre la Generalitat i l’Ajuntament s’impartiran a l’Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 21 Mai 2020 08:29

Cambrils oferirà un nou Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Vivers i Jardins en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del proper curs 2020-2021. Els nous estudis estan organitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils i completen l’oferta formativa del municipi, que des del 2006 també compta amb el PTT d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració i el d’Auxiliar de Vendes Oficina i Atenció al públic.

Aquests programes van dirigits a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense haver obtingut el títol de graduats en educació secundària obligatòria ESO i, per tant, no poden continuar la formació en el sistema educatiu i no disposen d’una preparació professional suficient per incorporar-se plenament al món del treball.

La finalitat és proporcionar a aquest jovent la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. A més, també facilita a l’alumnat l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat del treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que la nova oferta formativa "és una oportunitat per als nois i noies que no tenen títol d’ESO ni cap formació professional i per tant és un mecanisme excel·lent de lluita contra l’exclusió i les desigualtats". Per la seva banda, el regidor d’Educació, Alejandro Garcia, ha explicat que els bons resultats d’aquests anys amb els altres PTT demostren que molts d’aquests nois retornen al sistema educatiu a cursar un cicle de grau mitja o s’insereixen professionalment. "Estem molt contents d’haver pogut aconseguir aquest tercer PTT perquè és un mecanisme d’inclusió i cohesió social que valorem molt des de Cambrils", ha conclòs el regidor.

Contingut del nou programa

La formació general del nou programa d’Auxiliar de Vivers i Jardins es realitzarà a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, on també es cursen els altres dos PTT, mentre que la formació professional es portarà a terme en una parcel·la municipal situada a les urbanitzacions de Ponent de Cambrils, on l’alumnat podrà desenvolupar les operacions bàsiques d’instal·lació i manteniment de jardins, parc i zones verdes, així com la producció i manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria.

Els estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre, condicionar i fer composicions de flors i plantes.

La formació té una durada total de 1.000 hores, de les quals, entre 615 a 665 hores es dediquen als mòduls de formació professional i de 295 a 345 hores als mòduls de formació general.

La superació d’aquest programa de formació i inserció comporta la certificació acadèmica i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides.

A més, la formació proporciona millors possibilitats per a la superació de la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà, el reconeixement dels mòduls professionals superats en el programa de formació i inserció (PFI) per a l'obtenció del títol professional bàsic associat al perfil, l’obtenció del certificat de professionalitat que emet l'Administració laboral, i l’accés als centres de formació d'adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.

Les preinscripcions seran del 25 de maig al 5 de juny

La preinscripció dels Programes de Formació i Inserció en la modalitat de Pla de Transició al Treball serà del 25 de maig al 5 de juny, i es realitzarà preferentment de forma telemàtica. Quan no sigui possible la preinscripció a distància, es podrà realitzar a l’Ateneu Juvenil sempre amb cita prèvia. Tota la informació es pot consultar al web del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils.

A la pàgina web d’Estudiar a Catalunya es publicarà l’oferta, amb els instituts on es farà la preinscripció i el correu electrònic del PTT. Les famílies hauran d’enviar les sol·licituds per correu electrònic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: