Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Amadeu Benach, alcalde de Banyeres: “PSC i PDeCAT no han volgut aprovar les modificacions de crèdit en el darrer ple”

La mesura demanada per Benach (BNY-AM) tenia per objectiu arreglar els desperfectes ocasionats pels aiguats i cobrir les despeses derivades de la defensa de l’alcalde en dos processos judicials

L'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, atenent els mitjans de comunicació L'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, atenent els mitjans de comunicació EVA HIDALGO
Vida Municipal Eva Hidalgo
Dimecres, 28 Novembre 2018 12:15

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, va informar ahir durant l’esmorzar amb la premsa dels últims esdeveniments succeïts a la vila que han desembocat en una crisi interna en el ple de la corporació; on “s’ha sobrepassat una línia vermella”, anunciava Benach.

L’alcalde va recordar que durant el mes d’octubre va caure un fort aiguat sobre el municipi. Això ha provocat inundacions en molts indrets de la població però ha sigut el barri del Priorat qui s’ha emportat la pitjor part. Com a conseqüència s’ha hagut de buidar la mina del Montmell, on s’havia localitzat una arrel de 3,50 metres que no deixava passar l’aigua, i s’han hagut d’aixecar carrers.

A més d’aquest contratemps també s’han de pagar els serveis jurídics prestats per a la defensa de l’alcalde en el judici contra Fecsa-Endesa amb motiu de la causa pel soterrament de les línies elèctriques al barri de Saifores, i pel judici per la presència d’estelades i llaços grocs en edificis públics durant el 21-D.

Tot això ha provocat un sobrecost que ha portat al grup municipal BNY-AM, que governa el municipi, a demanar una modificació del crèdit de l’Ajuntament per un import d’aproximadament 46.000 € i que ha obtingut la negativa dels dos grups de l’oposició, PSC i PDeCAT.

“Hi havia també algunes modificacions petites, en les quals vam dir que si PSC i PDeCAT no hi estaven d’acord amb aquelles modificacions les trauríem en el moment. La contestació de tots dos va ser que no acceptaven la modificació de crèdit per solucionar caps d’aquests inconvenients”, ha afegit Amadeu Benach. “Haurem de buscar algunes vinculacions en els pressupostos, a partir de diners previstos que teníem per executar obres en el municipi i els haurem de derivar cap a aquesta modificació.”, ha explicat l’alcalde de Banyeres del Penedès.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: