Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat aprova una subvenció per soterrar les torres d’alta tensió de Reus i Castellvell

S'hi destinaran 2,46 MEUR, que permetran el soterrament d'1,43 km de línia al seu pas per la urbanització El Pinar, a cavall entre ambdós termes 

Imatge d'arxiu del pas de la línia d'alta tensió per Castellvell del Camp Imatge d'arxiu del pas de la línia d'alta tensió per Castellvell del Camp ARXIU / INFOCAMP
Societat Infocamp/ ACN
Dimarts, 30 abril 2024 14:18

El Govern ha autoritzat l’Institut Català d’Energia (ICAEN) a atorgar subvencions excloses de concurrència als ajuntaments de Reus, Begues i Rubí per al soterrament o desplaçament de línies d’alta tensió que travessen zones urbanes. Aquestes actuacions permetran eliminar diferents impactes, com ara proximitat a equipaments públics i habitatges, afectacions a la mobilitat de persones i impactes paisatgístics. El total d’aquests ajuts ascendirà als 5,61 milions d’euros.

La Generalitat concedirà a l'Ajuntament de Reus un ajut de 2,46 milions d’euros, que permetran soterrar la línia de 110 kV Reus-Valls i Reus-Seròs al seu pas per la urbanització El Pinar. L’actuació preveu el soterrament d’1,43 quilòmetres de línia, que abastarà les torres d'alta tensió situades a cavall dels termes municipals de Reus i de Castellvell. L'Ajuntament de Reus, a la vegada, signarà un conveni amb l'Ajuntament de Castellvell del Camp per tal de destinar la part proporcional d'aquest ajut al soterrament de les torres situades al terme de Castellvell.

Aquestes actuacions ja havien estat previstes en un conveni signat entre l’ICAEN i cadascun d’aquests municipis l’any 2006, però per motius tècnics i pressupostaris no s’havien arribat a materialitzar, fins al punt que es van resoldre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: