Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona aprova una moció en suport al conseller Bernat Solé

La moció presentada per ERC rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

La portaveu del grup polític d’ERC a la Diputació, Camí Mendoza, recordant que no és l’únic alcalde o alcaldessa del país en un procés polític obert ara mateix La portaveu del grup polític d’ERC a la Diputació, Camí Mendoza, recordant que no és l’únic alcalde o alcaldessa del país en un procés polític obert ara mateix ERC DIPUTACIÓ
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Gener 2021 00:02

El ple de la Diputació de Tarragona de gener ha aprovat una moció presentada pel grup polític d’ERC en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre quan era alcalde d’Agramunt. La moció d’ERC ha rebut els vots a favor dels diputats i diputades republicans i el grup de Junts. El PSC ha votat en contra.

La moció rebutja la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Un cop més, ens veiem en l’obligació de fer palès el nostre rebuig davant una resolució injusta que castiga un càrrec electe, un servidor públic, per actuar de manera radicalment democràtica i, en consciència, defensar el dret de la ciutadania a exercir el més elemental i democràtic dels seus drets: el dret a votar per escollir el seu futur", ha exposat la portaveu del grup polític d’ERC, Camí Mendoza, recordant que no és l’únic alcalde o alcaldessa del país en un procés polític obert ara mateix. "Sí que és el primer que rep una sentència, absolutament desproporcionada i que, irònicament, el castiga amb la inhabilitació com a càrrec electe per haver donat veu i vot a la ciutadania", ha afegit. A la vegada, ERC considera que aquesta és "una nova mostra de la interferència judicial cap a l’àmbit polític", que es dona en ple procés electoral sent el conseller Solé el responsable d’organitzar les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

"Aquesta sentència ens reafirma en repetir que l’únic camí per solucionar el conflicte polític català és el del diàleg i l’acord. I que és imprescindible aprovar una Llei d’Amnistia per posar immediatament en llibertat tots els presos i preses polítiques, tancades a la presó sense haver comès cap delicte, tancar les causes obertes contra totes les persones represaliades, i fer possible el retorn de les persones exiliades, procés que ha d’acabar indiscutiblement en un referèndum pactat sobre la independència de Catalunya", ha defensat la portaveu del grup polític d’ERC a la Diputació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: