Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla apel·la a la responsabilitat individual, social i col·lectiva per frenar el coronavirus

El consistori ha demanat que se segueixin les indicacions del Departament de Salut i aconsella que s’evitin les aglomeracions

L'Ajuntament d'Altafulla L'Ajuntament d'Altafulla CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 14 Març 2020 10:30

L’Ajuntament d’Altafulla recomana que se segueixin les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual, social i col·lectiva per frenar el coronavirus. Des del consistori, recorden a la ciutadania que s’informi a través dels canals oficials de la Generalitat de Catalunya, especialment per Canal Salut, i que si algú es troba malament, que truqui al 061 / Salut respon, on se li informarà del què ha de fer. Al mateix temps, s’han tancat tots els parcs infantils, i es demana a la ciutadania que no surti de casa si no és estrictament necessari, i si ho fa, que ho faci en espais oberts lluny de les concentracions de persones.

Per tot això s’aconsella seguir algunes pautes d’actuació. L’Ajuntament recorda que cal rentar-se les mans sovint, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida i mantenir una distància prudencial entre les persones (entre 1 i 2 metres). També s’ha d’evitar el contacte proper amb persones que tinguin símptomes d’infecció respiratòria i la compartició de menjar i estris sense netejar-los degudament. Igualment, recorden que després de manipular objectes, sobretot a llocs públics, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.

Així mateix, s’han d’evitar les aglomeracions i els espais tancats amb un gran nombre de persones i protegir la gent gran i les persones amb malalties cròniques i evitar les visites als centres residencials.
 
Tot i això, no és necessari utilitzar la mascareta als espais públics, si no és que ho ha indicat un professional sanitari. Però, també cal evitar viatjar, si no és imprescindible. Per últim, des del consistori es recomana que tothom que presenti símptomes respiratoris i/o febre romangui a casa, sense acudir al lloc de treball, i limiti la seva vida social i fer així un ús responsable del sistema de salut i només acudir als centres sanitaris quan sigui estrictament necessari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: