Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona és reconeguda com a municipi compromès amb la gestió de la biodiversitat marina

L’alcalde, Rubén Viñuales, rep el distintiu en una jornada de conscienciació que ha comptat amb l’alliberament d’una tortuga marina a la Platja del Miracle

L'alcalde de Tarragona ha alliberat l'Aran, un exemplar de tortuga marina recuperada per la Fundació CRAM L'alcalde de Tarragona ha alliberat l'Aran, un exemplar de tortuga marina recuperada per la Fundació CRAM JOAN CARLES BORRACHERO
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 09 Mai 2024 23:50

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha rebut aquest dijous a la tarda el certificat i la bandera ECOMED, que reconeixen Tarragona com a municipi compromès amb la gestió de la biodiversitat marina i format en els protocols oficials d’actuació amb fauna marina protegida.

Aquesta distinció l’atorga la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM), organitzadora de la jornada de conscienciació i gestió de la biodiversitat marina, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i de la Diputació de Tarragona.

L’alcalde Rubén Viñuales s'ha mostrat agraït pel reconeixement rebut i ha expressat que "el guardó no és de l'Ajuntament de Tarragona sinó de tota la ciutadania, una ciutadania sensibilitzada que ja està formada per tal de saber actuar davant d'aquest tipus de situacions".

Alliberament d'una tortuga marina

Durant la jornada, celebrada a la platja del Miracle i oberta a tota la ciutadania, l’alcalde de Tarragona també ha alliberat un exemplar de tortuga marina recuperada per la Fundació CRAM. En aquest cas, ha estat l’Aran, una tortuga marina de 18 quilos, que ha estat reintroduïda al mar després d’haver estat capturada accidentalment a causa de l’activitat pesquera el passat 19 de març a la costa de La Ràpita i haver estat durant aquest temps acollida a les instal·lacions del CRAM, on s’ha recuperat per tal de poder tornar a ser reintroduïda ara al seu hàbitat.

A la jornada també han assistit el conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro; i ladDiputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer.

Durant el dia d’avui s’han realitzat altres activitats de sensibilització com ara una acció de voluntariat ambiental de neteja de la pròpia platja, un simulacre de rescat de tortuga, així com una sessió formativa on els diferents actors involucrats en les activitats marítimes municipals (la policia local, els serveis de Neteja i Foment, serveis de socorrisme de Creu Roja i guinguetes, de Protecció Civil, i de la conselleria de Medi Ambient), s’han pogut format en els protocols oficials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: