Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou registra més visitants i pernoctacions durant el primer semestre de 2023

El total de visitants del primer semestre de 2022 va ser de més de 796.000 persones, mentre que aquest 2023 se n'han registrat 893.000

Salou ha registrat, durant el primer semestre de l’any 2023, més visitants i més pernoctacions que l’any 2022 Salou ha registrat, durant el primer semestre de l’any 2023, més visitants i més pernoctacions que l’any 2022 AJUNTAMENT DE SALOU
Turisme Redacció Infocamp
Dissabte, 29 Juliol 2023 15:31

Salou ha registrat, durant el primer semestre de l’any 2023, més visitants i més pernoctacions que l’any 2022, segons es desprèn de les dades facilitades pel centre turístic de referència de Catalunya, la Fundació Eurecat.

Així, de gener a juny de 2023, s’ha superat, cada mes, el nombre d’entrades, en relació a l’any passat, així com també el nombre total de pernoctacions. Mentre que el total de visitants del primer semestre de 2022 fou de 796.836 persones, aquest 2023 se n’han registrat 893.618, durant el mateix periode, la qual cosa significa un 12,14% més.

Pel que fa a pernoctacions, el primer semestre de 2022 foren 2.510.584; i enguany han estat 2.754.283, un increment, pràcticament, de 10 punts (9,7%).

El mercat nacional aporta la meitat de visitants

L’alcalde de Salou, Pere Granados, destaca el mercat nacional “com el principal que visita la nostra destinació, aglutinant la meitat de les pernoctacions”, això és 50,6%, “un fet de gran valor, atès que es tracta d’un públic més proper a la fidelització i a la repetició de la visita”. A més, “aporta una resiliència major, gràcies a la facilitat de mobilitat i de fer escapades fora de la temporada”.

Els mercats internacionals

A nivell internacional, els britànics s’han situat en segon lloc, incrementant, sensiblement, la seva quota fins al 15,07%, mentre que els francesos s’han mantingut, pràcticament, en les mateixes xifres, però en tercer lloc, amb un 12,9% respecte al 13,6%, de 2022.

El públic irlandès continua incrementant la seva presència al municipi, arribant, gairebé, al 10%, quan al mateix període de l’any anterior registrava una mica més d’un 6%. Un públic molt ben valorat, atès el seu grau de repetició, el seu perfil de família nombrosa i la seva rutina de despesa al municipi.

Val a dir que aquesta millora dels resultats s’ha manifestat durant cada mes de l’any i ha estat superior respecte al mateix mes de l’any anterior; un fet que mostra, també, “com el turisme desestacionalitzat, fora de temporada, té marge de creixement al municipi i es manifesta cada vegada més”, afirma l’alcalde de Salou.

Si la comparació es duu a terme amb la bona temporada de 2019, seguim encara amb un increment de visitants d’un 14,3%, tot i que les pernoctacions baixen poc més d’un 5%, un fet degut a la procedència dels visitants, ja que no hi ha activitat possible amb mercats llunyans tradicionals, com el rus o l’ucraïnès, els quals tenien una influència molt significativa sobre les xifres de pernoctacions de Salou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: