Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona clou aquest dijous el Cicle Canonge Foguet

L'acte de cloenda consistirà en una visita comentada al claustre de l'antic convent de Sant Francesc i amb el concert 'Del Barroc fins a l'Impressionisme'

L'acte de cloenda s'iniciarà amb una visita comentada al claustre de l'antic convent de Sant Francesc de Tarragona L'acte de cloenda s'iniciarà amb una visita comentada al claustre de l'antic convent de Sant Francesc de Tarragona AHT
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Novembre 2019 17:56

El proper dijous 14 de novembre, a les 19h, tindrà lloc a l’Arxiu Històric de Tarragona (Rambla Vella, 30), la cloenda del cicle 'Ramon Foguet (1729-1794). La il·lustració a la Tarragona del segle XVIII'.

L’acte consistirà en una visita comentada al claustre del s. XVIII (antic convent de Sant Francesc), un element contemporani del personatge rememorat que avui es troba integrat dins les instal·lacions de l’arxiu. Una bona oportunitat per descobrir i conèixer el darrer claustre del s. XVII que es conserva a la ciutat de Tarragona.

A continuació, es podrà gaudir del concert de cloenda 'Des del Barroc fins a l'Impressionisme', a càrrec de la professora de música i concertista Neus Santesmases (flauta), que interpretarà peces de Bach i Telemann, Kuhlau i Mozart i Debussy.

D'aquesta manera, l'Arxiu Històric de Tarragona finalitza el cicle i posa el punt i final a un seguit d’activitats que, en forma de conferències i visites guiades, han posat en valor la figura d’aquest personatge il·lustrat i la Tarragona del seu temps.

Ramon Foguet, 290 anys

Amb aquest cicle, se celebra la vida i obra de Ramon Foguet i la Tarragona al temps de la Il·lustració. Nascut a Sant Martí de Maldà (Urgell) el 1729 d’una família de pagesos, Foguet va ser seminarista a Tarragona, un cop finalitzats els seus estudis de Teologia i dret, es va doctorar en Filosofia. Canonge de Tarragona des de molt jove, va ser nomenat ardiaca de Vila-seca i, entre altres títols, va ocupar els càrrecs d’arxiver capitular, vicari general i, donada la seva forta implicació amb la ciutat, diputat eclesiàstic i comissionat provincial a la Cort.

Home de basta cultura -era un bon coneixedor de les llengües clàssiques- va esdevenir figura fonamental de la cultura tarragonina de l’època i referent dels cercles il·lustrats de la Península gràcies a la seva erudició en el camp de la història i l’arqueologia, així com a la seva passió de bibliòfil i col·leccionista d’antiguitats (medalles, camafeus, quadres, ceràmica antiga…), que varen convertir la seva casa en un museu de visita obligada.

Entre la seva àmplia producció literària i els seus interessos antiquaris, destaca per pionera la recopilació de les inscripcions romanes de Tarragona iniciada amb el seu amic i eclesiàstic Bartomeu Pou, projecte que malauradament no va arribar a bon port.

Va morir a Tarragona el 16 de novembre de 1794. Molts dels seus coetanis el van recordar amb paraules de lloança, tal com demostren les notes necrològiques i elogis pòstums publicats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: