Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vallsgenera beneficiarà a 700 persones amb diversos programes d’ocupació i formació

Enguany s'invertirà prop d’1,5 milions d’euros en els programes

Imatge de la presentació dels programes per part de Vallsgenera Imatge de la presentació dels programes per part de Vallsgenera MARINA MARTÍNEZ
Societat Marina Martínez
Dijous, 18 Gener 2018 16:44

L’Institut Municipal de Desenvolupament Vallsgenera ha presentat els objectius en matèria ocupacional. Enguany, els programes donaran cobertura a un total de 700 persones –un 7% més que l’any anterior- i la dotació econòmica s’eleva fins quasi un milió i mig d’euros.

En relació als serveis d’ocupació, aquest 2018, es preveu beneficiar a 456 persones de les 700 amb tres programes diferents. Per un costat, el programa de contractació laboral aposta per la contractació directe i Vallsgenera oferirà treball i formació, treball als barris i, com a novetat, el programa en feina que permetrà contractes de llarga durada –fins a nou i dotze mesos-. En aquest cas, es podran beneficiar fins a 50 persones. A banda, també s’oferirà ,en el servei d’ocupació, els programes d’itineraris laborals que ajudaran a un total de 375 persones en situació d’atur a millorar la seva ocupabilitat i els hi facilitaran eines i recursos per la seva recerca activa de feina. En aquest apartat, a més dels programes ja inclosos de treballs al barri i recerca de feina, també s’inclou una altre de les novetats com serà el nou programa ‘Ubicat’ que proporcionarà entrevistes personalitzades, orientacions laborals, etc. Finalment, Vallsgenera també comptarà amb els programes d’intermediació que, tal i com ha explicat una de les responsables tècnic, Agatha Prat, “s’uneix el contracte laboral a una empresa i la formació”. En aquests programes, doncs, es busca el perfil més adequat per l’empresa per ocupar un lloc de treball acompanyat d’una formació plus. Prat ha destacat que dins aquests programes existeixen dues vessants com són “el Fem ocupació per joves, fins a 29 anys; i el 30 plus”. En total, es podran beneficiar prop de 30 persones.

Formació ocupacional

Vallsgenera també inclou una formació ocupacional que té per objectiu millorar la qualificació de les persones per afavorir la seva inserció laboral i obtenir el certificat de professionalitat. En aquest cas, es treballa en diferents especialitzacions com socorrisme, auxiliar de magatzem o serveis de bar i cafeteria; tot i que, enguany, en funció a la demanda del territori, també s’ha inclòs com a novetats la soldadura i la mecanització per arrencament de ferritja. Prat ha explicat que “la oferta formativa que fem va en relació a la demanda per part de les empreses del territori”. En total, en aquest cas, es beneficiaran 245 persones.

El president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, ha destacat que “el nostres grans objectius són ajudar a les persones, crear ocupació, generar noves oportunitats per els nostres ciutadans i, alhora, potenciar l’economia del territori”. A més, Solé ha afegit que “hem fet una aposta molt important pels plans d’ocupació perquè la gent necessita treballar ja”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: