Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla començarà la remodelació de la part superior del carrer de Dalt al desembre

Es mantindrà l’estètica del carrer Martí d’Ardenya o de Baix i es vol que esdevingui illa de vianants amb accés limitat a vehicles comercials i de veïns

La coalcaldessa Alba Muntadas ha explicat que la idea és donar prioritat als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir al centre i al Vila Closa” La coalcaldessa Alba Muntadas ha explicat que la idea és donar prioritat als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir al centre i al Vila Closa” AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 21 Setembre 2023 18:41

Les obres de remodelació del carrer de Dalt, finalment tiraran endavant aquest desembre. Són unes obres que afecten al tram superior d’aquesta via actualment transitada com un accés més a la Vila Closa d'Altafulla. Els treballs s’allargaran uns 6 mesos i serviran per definir un nou carrer “més amable”, com ha destacat la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas. Amb una estètica similar a la que té actualment el carrer Martí d’Ardenya o també conegut com carrer de Baix, amb còdols al centre i llambordes als laterals.

És previst actuar també al tram annex del carrer de l’Hostal per on actualment tomben els vehicles per accedir a Martí d’Ardenya. Igualment, com destacat Muntadas, s’ubicarà a la cruïlla entre ambdós carrers el disseny d’un quadrat indicatiu (com el que ja hi ha a la cruïlla de Martí d’Ardenya i Hostal) amb els noms de les vies adjacents.

Com ha explicat Muntadas, la idea de la reforma és anar adaptant aquests carrers a un sistema de circulació per la vila “que prioritzi als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir al centre i al Vila Closa”.

Una nova zona de vianants

La voluntat del consistori és acabar definint aquest carrer com una zona per a vianants, tot permetent només l’accés de vehicles comercials i de veïns, amb la potenciació de les zones de càrrega i descàrrega. L’execució de les obres, que s’allargaran uns 6 mesos, permetrà descobrir com funcionaria a la pràctica el tancament del carrer al trànsit rodat i quines afectacions tindria. El mateix es mirarà en la prova pilot que es fa aquest divendres en el marc del dia sense cotxes, en què, precisament i de manera simbòlica, es tallarà al trànsit aquest tram de la via pública.

Les obres del carrer de Dalt tindran un cost al voltant de 700.000 euros que seran sufragats en part per una subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, amb uns 400.000 euros, i per uns 300.000 del pressupost municipal.

L’inici de les obres abans de finalitzar l’any és condició indispensable per poder rebre l’aportació de l’ens supramunicipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: