Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres detinguts per robar 149 mòbils en un centre comercial de Reus al gener

Els Mossos arresten un dels lladres després d'identificar-lo per incomplir el confinament

Els fets es remunten al 9 de gener quan, al voltant de les dues de la matinada, es va produir un assalt en un centre comercial de Reus Els fets es remunten al 9 de gener quan, al voltant de les dues de la matinada, es va produir un assalt en un centre comercial de Reus MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dimecres, 06 Mai 2020 18:55

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes veïns de Barcelona, d'entre 26 i 37 anys, acusats del robatori de 149 telèfons mòbils en un centre comercial de Reus el 9 de gener. Les dues primeres detencions es van fer a principis de març a Barcelona i Cornellà de Llobregat, mentre que la tercera va tenir lloc el 28 d'abril a Montcada i Reixac després que els Mossos identifiquessin un dels lladres per incomplir el confinament. El jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs després de declarar acusats de tres suposats delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta per tal d'identificar i detenir els altres integrants del grup i esbrinar si estan implicats en altres robatoris.

Els fets es remunten al 9 de gener quan, al voltant de les dues de la matinada, es va produir un assalt en un centre comercial de Reus. Un vehicle es va aturar davant l'accés principal i, en pocs segons, els cinc ocupants van forçar la persiana d'accés al centre.

Un cop dins van forçar tres botigues de telefonia mòbil amb el mateix 'modus operandi'. Mentre un d'ells coordinava i vigilava l'operació des de l'exterior, els altres quatre van trencar els vidres amb malls i van sostreure 149 telèfons mòbils valorats en 40.000 euros. En pocs minuts van carregat tot el material al vehicle i van fugir ràpidament de la zona.

Els investigadors van observar les imatges de seguretat i van constatar que es tractava d'un grup especialitzat que hauria estudiat prèviament el lloc per planificar la comissió del robatori amb molt poc temps.

Durant la fase inicial de la investigació es va aconseguir identificar tres dels assaltants -tots ells amb antecedents- i es van activar ordres policials per a la seva localització i detenció. El 4 de març es va detenir a Barcelona el lladre que donava les ordres durant el robatori, un home de 26 anys i nacionalitat espanyola.

L'11 de març, van detenir a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) el cap del grup criminal, un home de nacionalitat marroquina de 37 anys. Segons la policia, ell era qui seleccionava els objectius, coordinava els grups i gestionava la venda del material sostret.

Finalment, el 28 d'abril, gràcies a una identificació per incompliment de l'ordre de confinament a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), els mossos van detenir el tercer participant en l'assalt, un home de 26 anys i nacionalitat marroquina.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: