Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Hospital Joan XXIII commemora el Dia Mundial de l’Ictus amb una caminada a Salou

Amb el lema “Caminem junts per l’ictus”, la caminada tindrà un recorregut adaptat a persones amb mobilitat reduïda de 3 km

L’expertesa dels professionals de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Joan XXIII permet evitar desplaçaments a centres sanitaris de Barcelona L’expertesa dels professionals de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Joan XXIII permet evitar desplaçaments a centres sanitaris de Barcelona ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Octubre 2023 11:40

El diumenge 29 d’octubre és el Dia Mundial de l’Ictus i, per commemorar aquesta data, el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Ajuntament de Salou han organitzat una caminada popular per al 12 de novembre, al passeig marítim de Salou. Amb el lema “Caminem junts per l’ictus”, l’objectiu de la caminada és fer difusió de la malaltia.

La caminada tindrà un recorregut adaptat a persones amb mobilitat reduïda de 3 km. No cal inscriure-s’hi prèviament per participar-hi. També hi haurà una actuació musical i entrega de material informatiu sobre la malaltia.

L’ictus és la primera causa d’invalidesa adquirida i les persones que el pateixen poden quedar greument incapacitades. Ictus vol dir “sobtat”, passa molt ràpid, i es deu a una interrupció del flux sanguini a una part del cervell. En funció del lloc del cervell on aquesta circulació queda afectada, la persona tindrà uns dèficits o uns altres. Per exemple, paràlisi de mig cos, de la boca, alteració en el  lenguatge, pèrdua de visió, etc.

Prevenció

Per prevenir un ictus i la discapacitat que aquest pot provocar, cal tenir una hàbits de vida saludables: no consumir tabac ni altres tòxics com l’alcohol, seguir una alimentació saludable i fer exercici físic per evitar l’obesitat i el sobrepès. A més, les persones que tenen factors de risc vascular com la hipertensió, la diabetis i l’elevació dels nivells de colesterol, entre d’altres, els han de tenir controlats.

La detecció precoç també és transcendental per a l’evolució de l’ictus i les seves conseqüències. Els neuròlegs diuen “temps és cervell”. S’ha d’actuar de forma immediata i activar el servei d’emergències perquè el pacient pugui arribar al més aviat possible a l’hospital.

Hospital de referència

L’Hospital Joan XXIII actua com a centre de referència per al tractament de l’ictus al Camp de Tarragona. Disposa de la Unitat d’Ictus per atendre aquests pacients, amb tècniques avançades de radiologia, mitjançant un servei de neurointervencionisme, que dona resposta als ictus que necessiten trombectomia mecànica, un tractament d'alta complexitat molt eficaç per a ictus greus. L’expertesa dels professionals de la Unitat d’Ictus de l’Hospital Joan XXIII permet evitar desplaçaments a centres sanitaris de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’any 2023 l’Hospital Joan XXIII, que va atendre 618 pacients derivats amb sospita d’ictus, va ser el centre amb més volum de pacients fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’Hospital també està implicat en la recerca de noves teràpies i procediments per millorar el tractament, la prevenció i la recurrència de l’ictus a través de diversos assajos clínics, que permeten estar al capdavant de la innovació i oferir els millors tractaments possibles als pacients.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: