Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El personal de l’hospital Sant Joan es tanca per protestar contra les “retallades salarials”

El comitè d’empresa de l’hospital Sant Joan de Reus critica que una auditoria interna proposi la retallada de serveis assistencials per eixugar el dèficit

La tancada dels treballadors de l'hospital reusenc va tenir lloc ahir, al vestíbul principal de l'equipament La tancada dels treballadors de l'hospital reusenc va tenir lloc ahir, al vestíbul principal de l'equipament MARC BUSQUETS
Salut
Dijous, 08 Juny 2017 08:02

En una més de les seves mobilitzacions “per fer sentir” la seva veu, el comitè d’empresa de l’hospital Sant Joan de Reus va dur a terme, ahir, una tancada d’un dia a l’edifici com a mostra del seu “malestar per la tensa situació” que viuen, segons va indicar la presidenta de l’organisme, Alicia Martín. “Ocuparem tota la zona, des del vestíbul de l’entrada principal fins al final de la Rambla”, va exposar cap a les nou del matí, just abans d’assenyalar que s’havien previst una sèrie d’activitats adreçades als treballadors de l’equipament, com ara xerrades i taules rodones. “Som aquí per denunciar que el dèficit de l’hospital no l’hem de pagar els professionals”, hi va afegir. Els treballadors van acampar en aquest espai durant tota la jornada.

Martín també va voler recordar: “Ja fa molts anys que patim retallades i ajustos laborals, i això fa que estiguem cansats.” La presidenta del comitè d’empresa va carregar de passada contra el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín: “Ens ha derivat al director territorial, Roger Pla, i pensem que el conseller ens hauria de rebre per saber quina és la nostra situació”, va criticar. “Creiem que el nou consorci amb la participació del CatSalut pot ser una solució, però la seva posada en marxa no serà fins al gener de l’any vinent, i mentre això no passi, cal que se solucionin moltes coses perquè, del dèficit, se n’ha de fer càrrec l’Ajuntament”, va denunciar.

“Ara per ara, tot s’està arreglant fent-ho pagar als treballadors i retallant serveis assistencials a la ciutadania”, va assegurar en al·lusió a l’auditoria interna sol·licitada pels gerents de l’equipament. “Sabem que almenys una mesura d’aquesta auditoria s’ha implantat de manera unilateral, com és la retallada dels nostres salaris”, va dir finalment.

El conveni expira a finals de mes

Martín va aprofitar la tancada d’ahir per explicar que s’encara la recta de les negociacions pel conveni col·lectiu dels treballadors. “Molta gent no se’n fa càrrec, de la pressió que estem suportant pel que fa als sous, als contractes, a tot”, va lamentar la presidenta del comitè d’empresa de l’hospital reusenc. “Volem conservar el nostre propi conveni i crec que aconseguirem un acord de mínims abans del 30 de juny”, data en què expira el conveni actual. La jornada de tancada a l’hospital va incloure una sèrie de xerrades centrades en la gestió sanitària. Una d’aquestes, que va tenir lloc al migdia, la va oferir el cèlebre economista Arcadi Oliveres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: