Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Hospital Joan XXIII és el segon centre de Catalunya en nombre d’activacions del Codi infart el 2016

La unitat d’hemodinàmica tracta prop de 1800 pacients i representa el 12,5% del total de Catalunya

La unitat d'hemodinàmica de Joan XXIII és la sala amb més activitat de tota Catalunya La unitat d'hemodinàmica de Joan XXIII és la sala amb més activitat de tota Catalunya CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 31 Març 2017 10:45

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona és el segon centre sanitari de Catalunya en nombre d’activacions del Codi infart el 2016 amb un total de 472. Aquesta dada representa el 12,5% del total de Catalunya, darrera tan sols de l’Hospital de Bellvitge. També és el segon que té més pacients amb infart agut de miocardi, se’n van realitzar 314 l’any passat.

A més, la sala d’hemodinàmica tracta a l’any prop de 1800 pacients i practica angioplàsties (procediment que consisteix a obrir l’artèria) a unes 1000 persones. Aquesta intensa activitat, juntament amb que només hi ha una sala per tota la regió sanitària a la demarcació, provoca que sigui la unitat amb més activitat de tota Catalunya.

Què és el Codi infart?

El Codi infart (Codi IAM) és un protocol d’actuació urgent que comprèn l’activació d’un seguit de dispositius assistencials que permeten l’atenció urgent en la fase aguda de la malaltia. Quan se sospita que un pacient té un infart i és candidat a reperfusió immediata (desobstrucció dels vasos sanguinis que estan ocasionant l’infart) és quan s’activa el Codi IAM. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: