Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"En suport del comerç i la restauració de Valls"

Opinió Dolors Farré i Cuadras
Dimarts, 01 Desembre 2020 11:57

Els ajuntaments som, sens dubte, l’administració amb una menor capacitat de finançament. És un dèficit crònic a revisar amb urgència ja que, en contraposició amb la poca dotació pressupostària i les limitacions que imposa l’Estat espanyol, paradoxalment som les administracions locals les que hem de donar i donem resposta, d’una manera més directa, a les necessitats dels ciutadans dels seus municipis.

En aquests mesos de pandèmia per la Covid-19 ho hem pogut comprovar, de nou, però fins i tot d’una manera encara molt més agreujada. Podríem dir que han estat els ajuntaments els que han activat de manera generalitzada les primeres bateries d’ajuts i mesures per fer front a la crisi sanitària i a les greus conseqüències econòmiques i socials que se n’estan derivant. Hi hem fet front reforçant els ajuts a persones i famílies en situació de vulnerabilitat; ampliant en tot el que podíem les polítiques d’ocupació, formació i suport a l’emprenedoria per combatre l’atur; i també amb mesures de suport al teixit econòmic, en especial a aquells sectors com el comerç i la restauració que són dels més afectats pel tancament de les seves activitats.

Com dic, els ajuntaments ho estem afrontant amb un nivell baix de finançament, però també entenent que aquesta situació de falta de recursos que patim totes les administracions locals no podia ser ni serà en cap cas excusa. Un dels sectors més afectats és el de la restauració. En els primers mesos de la pandèmia ja vam fixar la gratuïtat de la taxa d’ocupació de via pública per les terrasses de bars i restaurants, una mesura que el ple de l’Ajuntament, celebrat de manera urgent la setmana passada, ha aprovat ampliar a tot l’any 2021. Crec que hem fet el que pertocava com Ajuntament en uns moments difícils per al sector, sobretot veient que les ajudes procedents d’administracions superiors són limitades en quan a recursos i, a més, o bé no arriben o bé tenen un calendari incert.

carrer de la Cort compres petit

També mobilitzarem abans d’acabar l’any una segona línia d’ajuts directes i extraordinaris, dotada amb 50.000 euros per a tots els establiments que han hagut de tancar aquesta tardor, com són bars, restaurants, centres d’estètica i gimnasos, una mesura que s’afegeix a la que ja es va activar a l’inici de la pandèmia. I a la vegada, també abans que acabi aquest 2020, activarem accions a favor de tot el comerç i restauració, amb una campanya pensant en el Nadal, per promocionar el comerç de proximitat i que els vallencs comprem al comerç de Valls.

Hem de ser conscients que el comerç i la restauració són uns sectors claus, un servei directe a la població, del tot necessari en el dia a dia i pols vital de la ciutat, i a la vegada un motor d’activitat econòmica i de creació d’ocupació. Davant d’això, no ens podem permetre que es baixin més persianes i per això la motivació d’aquests nous ajuts municipals, reclamant, això sí, que les administracions superiors facin el mateix, de manera urgent i ràpida.

Dolors Farré i Cuadras

Dolors Farré i Cuadras

Alcaldessa de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: