Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Comunicat de Mas d'en Sorder"

Opinió Mas de Sorder
Dimarts, 26 Mai 2020 23:47

En relació a la sessió plenària de l'Ajuntament de Tarragona, i en la qual s'han produït decisions municipals que afecten el PP-43 Mas d'en Sorder, hem de manifestar que:

Primer: Reiterar una vegada més que continuem sense comunicació oficial de la decisió i dels motius que han portat a l'Ajuntament de Tarragona a suspendre la llicència d'el projecte PP-43 Mas d'en Sorder, de què som promotors. No s'ha produït des del consistori cap tipus d'acostament, comunicació ni explicació al respecte, malgrat haver sol·licitat aquesta informació en reiterades ocasions. Això deixa ben a les clares una evident falta de transparència en la gestió de l'Ajuntament, que no fa cas les nostres peticions d'informació, tot i que el regidor d'Urbanisme i el mateix alcalde es van comprometre a atendre-les.

Per tant i a falta de comunicació oficial, no podem fer declaracions respecte a una decisió municipal que oficialment no coneixem, tot i que hauríem d'haver estat els primers informats causa del nostre paper de promotors.

En aquest sentit, volem reiterar una vegada més que, en una societat democràtica, les institucions han de respectar els drets de les persones físiques i jurídiques, de ser informades per via directa de tot allò que els implica directament, sense perjudici que posteriorment s'informi la societat sobre les mateixes decisions. Ens sembla que el contrari és col·locar a l'administrat en una posició d'indefensió i menyspreu que no pot estar justificada en una institució que pretengui ser transparent i democràtica. En aquest sentit, volem remarcar que fa tres mesos que vam sol·licitar una reunió per tractar els temes relacionats amb el projecte i des d'Alcaldia se'ns va comunicar que el regidor d'l'àrea contactaria amb nosaltres. Després de l'acord per a la celebració d'aquesta reunió el 23 de març passat, l'entrada en vigor de el Decret de l'Estat d'Alarma va provocar que des de la regidoria ens comunicaren que tindríem una conversa telefònica al respecte, la qual fins avui no s'ha realitzat. Ni reunió, ni crida, tres mesos després de la nostra sol·licitud.

Segon: Al nostre entendre, no té sentit suspendre la llicència d'un projecte que és altament interessant per Tarragona, que aporta una oferta de la que actualment no té la ciutat i que, el més important, disposa de TOTS els informes urbanístics, mediambientals i tècnics favorables, tant els propis de l'Ajuntament com els propis de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes dependents.

Aquest és el cas de l'informe favorable de la Comissió d'Urbanisme de Camp de Tarragona (Maig al 2019) i l'informe favorable de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA) de el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en el que es valora positivament la sostenibilitat del projecte, així com la connectivitat biològica entre els diferents àmbits del Pla Parcial i les àrees confrontants, que afavoreixen l'establiment i protecció de fauna i flora autòctones, alhora que es destaca la reducció a la mínima expressió, de l'àmbit edificable i la seva edificabilitat. El projecte, 'IMPECABLE' en paraules del propi regidor d'Urbanisme, també compta amb els informes tècnics municipals favorables.

Així mateix, cal destacar que el PP 43 Mas d'en Sorder es basa en el POUM de Tarragona aprovat definitivament el 2013, redactat i aprovat per ERC al govern i que compleix totes les ràtios mediambientals amb aspectes nous com la reutilització de aigües, alhora que preveu la utilització d'energies alternatives i renovables. I en matèria mediambiental és destacable també que, de les 37 hectàrees de zones boscoses de l'àmbit de el projecte, 26 es cedeixen a l'Ajuntament de Tarragona per a la seva integració a la zona de boscos al Nord de l'AP7 i l'Anella Verda, que queda potenciada i consolidada en el sector gràcies a aquesta actuació. Tots aquests informes tècnics i raons deixen doncs sense argument que una hipotètica modificació de el Pla sigui deguda a qüestions de sostenibilitat mediambiental. Amb les seves afirmacions doncs, el regidor d'Urbanisme desacredita els informes tècnics del seu propi Ajuntament i dels organismes competents en matèria de medi ambient i urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

Tercer: A partir del moment en què rebem comunicació oficial de l'aprovat avui pel ple municipal, analitzarem la resolució i, a partir d'aquesta anàlisi, ens reservem les mesures judicials oportunes, per exigir les responsabilitats tant institucionals com personals, si n'hi ha.

Mas de Sorder

Mas de Sorder

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: