Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per a la Diada del Mercadal de Reus

L'exhibició castellera arriba aquest dissabte, a les 17h, amb la Colla Jove, Xiquets de Reus, Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Capgrossos de Mataró

Panoràmica de la Diada del Mercadal del 2021, a Reus Panoràmica de la Diada del Mercadal del 2021, a Reus ARXIU / REUS.CAT
Món casteller Redacció Infocamp
Divendres, 06 Octubre 2023 13:03

La plaça del Mercadal de Reus es prepara per rebre demà dissabte 7 d'octubre les colles protagonistes de la Diada del Mercadal 2023. L'exhibició castellera començarà puntualment a les 17:00 h.

Les colles entraran a plaça mitja hora abans i actuaran seguint el següent ordre: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Reus, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Capgrossos de Mataró.

La Diada del Mercadal està organitzada conjuntament per la Colla Castellera Xiquets de Reus i l'Ajuntament de la ciutat. Començarà amb l'Himne dels Segadors, interpretat pels grallers de les colles participants. El format de la Diada és de 5 rondes, més 1 de pilars, amb un màxim de 3 castells carregats-descarregats per colla.

Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un pilar de 5 per part de totes les colles. Pep Llauradó, president de la Colla Castellera Xiquets de Reus, ha posat en valor el treball conjunt entre l'Ajuntament i l'entitat per poder fer a Reus cada dos anys una Diada d'aquesta embergadura, que va començar el 1993 i que actualment està ja totalment consolidada al calendari casteller.

En aquesta XVIa edició de la Diada del Mercadal, el recordatori és obra de la ceramista i castellera dels Xiquets de Reus, Gemma Molero, i el cartell és obra de la dissenyadora i castellera dels Xiquets de Reus, Gemma Balsells.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: