Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les obres de millora del pont d'accés al Barri Gaudí de Reus

Els treballs obliguen a tallar el trànsit en els dos sentits de la marxa i només es permet el pas de vianants

Un camió treballant al pont d'accés al Barri Gaudí de Reus Un camió treballant al pont d'accés al Barri Gaudí de Reus REUS.CAT
Mobilitat ACN
Dilluns, 21 Març 2022 14:43

L'Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de millora al pont de sota la via del tren que dona accés al barri Gaudí. Els treballs afectaran la circulació de vehicles, ja que l'accés al pont estarà tallat i només es permetrà el pas de vianants. El projecte preveu millorar la il·luminació, reduir sorolls i augmentar la seguretat del trànsit de vianants i bicicletes. L'execució de les obres s'ha adjudicat a Construccions Vinaixa per un import de 492.590 euros, que s'han finançat amb els ajuts del PAM de la Diputació de Tarragona, que ha aportat 279.529 euros, i fons Next Generation de la Unió Europea. El contracte preveu que s'allarguin quatre mesos. Adif, propietària del pas inferior, ha validat el projecte.

L'amplada a del vial és de dotze metres i segons el projecte d'obres, encabirà una única vorera de vianants per als dos sentits de la marxa, d'una amplada de 2,65 metres. Entre la vorera i la calçada s'instal·larà una barana metàl·lica d'1,30 metres. Els dos passos de vianants, que s'ubicaran a banda i banda del pas inferior, s'elevaran respecte a la calçada per creuar de manera més còmoda i segura.

Pel que fa a la part destinada als vehicles, es delimitaran dos carrils per bicicleta a banda i banda, d'un metre i mig d'amplada cadascun. Entre el carril de bicicletes i la calçada, s'instal·laran elements separadors de polietilè.

Finalment, la calçada tindrà una amplada de 5,7 metres, amb dos carrils de 2,85 metres cadascun, un per a cada sentit de la marxa. La velocitat en aquest tram estarà limitada a 30 km/h. El consistori ha informat que s'han instal·lat reductors de velocitat al punt central del pas inferior per assegurar aquesta velocitat.

Reducció del soroll i millora de la il·luminació

A banda de garantir la seguretat, un altre dels motius pel que s'ha limitat la velocitat en aquest tram és l'excessiu soroll dels vehicles, que molesta els vianants. En aquest sentit, s'ha intentat aïllar el pont amb la instal·lació d'un revestiment acústic amb panells d'acer vitrificat fono-absorbents a les parets laterals, i uns panells transversals.

En matèria d'il·luminació, s'han instal·lat cinc projectors led a les bigues del túnel. També es preveu la instal·lació de 36 punts de llum de tipus led fixats amb suports a la paret per sota dels panells fono-absorbents i uns punts de llum a les dues entrades del pas sota les vies a fi que il·luminin les voreres, evitant l'enlluernament als vehicles de calçada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: