Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils recupera el Concert Jove per la Festa Major de la Immaculada

Els actes arrencaran aquest divendres, 1 de desembre, amb l'encesa de l'enllumenat de Nadal i la cantada de Nadales dels infants

La regidora de Festes, Teresa Recasens, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat avui la programació de la Festa Major de la Immaculada La regidora de Festes, Teresa Recasens, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat avui la programació de la Festa Major de la Immaculada JOSEP CARTANYÀ
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Novembre 2023 17:40

L'encesa oficial de l'enllumenat de Nadal obrirà aquest divendres, 1 de desembre, el programa de la Festa Major de la Immaculada de Cambrils, que s'allargarà fins el 17 de desembre amb novetats com la festa jove, combinades amb actes tradicionals com la processó dels elements festius, el ball i la commemoració del Setge, i propostes ja consolidades com Tallers Oberts.

La regidora de Festes, Teresa Recasens, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat avui tota la programació, reivindicant la importància d'aquesta última festa major de l'any i posant en valor la participació de les entitats i de la gent jove. Recasens ha assenyalat que, gràcies a aquesta col·laboració, la Festa de la Immaculada que, pels cambrilencs, és "la nostra festa major de veritat" ha anat incrementant el nombre i el tipus d'activitats. 

Laura Mellau ha anunciat que una de les grans novetats del programa de la festa major d'hivern és el concert jove de la Immaculada, que es recupera nou anys després, organitzat per la Colla Jove i el Departament de Joventut, que se celebrarà el dissabte 9 de desembre, a partir de les 13:30 hores, al Palau Municipal d'Esports. La música en directe la posarà el grup Estopaos (tribut a Estopa) i la festa s'allargarà fins a les 6 de la matinada amb els dj Osmiii i Dimuca.

L'encesa de l'enllumenat obre els actes de la Immaculada

El dia 1 de desembre, l'encesa de l'enllumenat a les 18 hores a la plaça de l'Ajuntament estarà protagonitzada per la lectura pels nens i nenes de les escoles de Cambrils que llegiran els desitjos i les corals que cantaran nadales. Com és habitual, hi haurà xocolatada popular i seguidament s'inaugurarà el pessebre de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle.

El dissabte 2 de desembre hi haurà teatre al Teatre del Casal Parroquial, l'endemà diumenge el Vermut Cagarrieres al Parc del Pescdor i el dimecres 7 de desembre el torneig de futbol 7 Vila de Cambrils.

El dia gran

El dia gran, el 8 de desembre, començarà a les 11:30 hores amb la missa i la processó amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, i els Xiquets de Cambrils, acompanyats de la Cobla Ministrers de Cambrils. A partir de les 18 hores, el concert i ball aniran a càrrec de l'Orquestra New Marabú, que compta amb el música cambrilenc Genís Piqué, al Palau Municipal d'Esports.

El dissabte 9 de desembre també arriba farcit d'activitats. Per començar, a les 12 hores s'estrenarà el documental "100 Piquets" dels 30 anys d'història dels Xiquets de Cambrils al Cinema Rambla de l'Art.

La commemoració del Setge

A la tarda, es commemorarà el Setge amb el parlament institucional a la Torre del Llimó, que enguany anirà a càrrec de la historiadora i arxivera reusenca Montserrat Flores. L'acte també comptarà amb la lectura d'un poema a càrrec de Blanca Martínez acompanyada de la música de l'arpa d'Anna Amigó. Seguidament, es farà el recorregut fins a la plaça del Setge amb els elements del seguici i l'ofrena de les corones honorífiques. La jornada acabarà amb la festa jove al Palau d'Esports, gratuïta i oberta a tots els públics.

A més, durant tot el cap de setmana, 9 i 10 de desembre, es portarà a terme la 16a edició de Tallers Oberts, que es clourà amb una festa a la Torre del Llimó amb l'actuació de Bali Cejas.

El dimecres 13 de desembre s'inaugurarà l'exposició 'The sacred and the real' de la fotògrafa Gemma Miralda a la Torre del Port i el dijous 14 s'estrenarà la pel·lícula documental Canigó 1883 amb la presència del seu director al Cinema Rambla de l'Art.

El dissabte 16 de desembre es presentarà el projecte 'Escenaris de la Història' de la Xarxa de Museus d'Història amb activitats com un campament de recreació de la vida quotidiana de la tropa al segle XVIII, una ronda dels soldats pels carrers del barri antic i la lectura del relat novel·lat del Setge de Cambrils a càrrec del periodista Josep Capella. Finalment, el diumenge 17 de desembre es presentarà el llibre 'Paraules de la mar' de Carlos "Ventura" a la Llotja de la Confraria de Pescadors.

Com és habitual, la festa major de la Immaculada coincideix i enllaça amb l'inici de les activitats nadalenques, com el Mercat de Nadal a la Vila (del 5 al 10 de desembre), les iniciatives solidàries de les entitats per la Marató de Tv3 i altres propostes que es presentaran properament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: