Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Tarragona fa un balanç positiu del desenvolupament de Santa Tecla 2023

La consellera de Cultura i Festes Sandra Ramos qualifica d’"èxit" el Parc del Francolí com a nou espai, tot i que assegura “que tenim marge de millora”

Entrada del Braç de Santa Tecla la Catedral de Tarragona Entrada del Braç de Santa Tecla la Catedral de Tarragona MARC COLILLA
Festa Major Abel Casanovas
Dilluns, 25 Setembre 2023 15:16

La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha fet una valoració global davant dels mitjans del desenvolupament de les Festes de Santa Tecla, qualificant-ho de “gran èxit” i afirma estar “molt contents i satisfets”. Ramos ha assegurat que “és una festa pensada per la gent d’aquí i de referència a nivell nacional amb un model d’èxit, no ens hem de comparar amb ningú, tot i que sabem que encara tenim marge de millora”.

Bona rebuda dels nous espais

Sandra Ramos ha remarcat el “gran èxit dels nous espais com el Parc del Francolí, que ha tingut molt bona rebuda entre el jovent i ens ha permès esponjar la gent per la ciutat, la idea és que vingui per quedar-se”. La consellera ha explicat que de cara a les pròximes edicions “avaluarem com millorar aquest escenari, oferint més serveis als assistents”.

Cal recordar que en el concert familiar del grup català de moda “The Tyets” va reunir més de 12.000 persones en aquest recinte.

Pel que fa als busos llançadora que es van posar a disposició per transportar a la gent al Parc del Francolí, Ramos ha assegurat que “han funcionat molt bé”.

Tyets

Imatge de les més de 12.000 persones assistents al concert de The Tyets (MARC COLILLA)

Seguretat durant les festes

En matèria de seguretat, la consellera ha apuntat que “els dispositius han funcionat molt bé, la Guàrdia Urbana ha intervingut en incidents de la CucaFesta i en establiments que venien alcohol a menors, coneixen bé la situació”. Amb relació a l’ús de drons, Ramos comenta que “ens ajuden molt a detectar incidències i la quantitat de gent que assisteix en un acte”.

Ramos ha fet una crida al consum d’alcohol responsable, “he vist nens de 12 anys amb comes etílics i de 9 anys amb crisis d’ansietat a la Baixada de l’Àliga, ells ja tenen el seu espai amb la Baixadeta, hem de ser conscients”.

Festes per “la gent d’aquí”

Qüestionada per les crítiques del grup municipal En Comú Podem Tarragona, que asseguraven que Santa Tecla està patint una “Sanferminització”, la consellera ha expressat que “no estic d’acord, no considero que siguin festes massificades, mai s’han enfocat al turisme. De fet, existeix una comissió del Seguici Popular que vetlla per garantir l’autenticitat de les festes”.

Final accidentat

Les festes de Santa Tecla van cloure ahir amb el correfoc i la traca final. En el moment en què els petards arribaven al Balcó del Mediterrani, la corda que els subjectava es va despenjar i va petar entre la multitud. L’incident es va saldar amb una dona ferida greu, però no es tem per la seva vida.

El consistori s’ha posat a la disposició de la víctima i els seus familiars per atendre’ls en aquests moments.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: