Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ball de Diables de Tarragona presenta la seva nova indumentària pels 40 anys de l’entitat

Dissenyats per Edu Polo han estat possibles gràcies a una campanya de subscripció popular i Repsol

Membres del Ball de Diables llueixen la nova indumentària en motiu dels 40 anys de l'entitat Membres del Ball de Diables llueixen la nova indumentària en motiu dels 40 anys de l'entitat DAVID OLIETE
Festa Major Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Setembre 2023 22:44

Aquest divendres 15 de setembre va tenir lloc la presentació dels nous vestits del Ball de Diables de Tarragona, amb motiu del 40è aniversari de la seva recuperació. L’acte es va celebrar a l’Hospital de Santa Tecla, en una Rambla Vella plena de ciutadans que volien conèixer els nous vestits.

Aquest projecte de renovació del vestuari ha estat possible gràcies a la col·laboració de Repsol, patrocinador principal d’aquest 40è aniversari, i amb qui el Ball de Diables ha mantingut durant la seva trajectòria una constant i propera relació.

Una indumentària que, després de mesos de treball, han estat dissenyades per Edu Polo i confeccionats per la modista Olivia Cros. Polo explica que “els nous vestits del Ball de Diables intenten crear una proposta fresca i innovadora, agafant com a matèria primera el llegat dels balls de diables tradicionals del Camp de Tarragona i el Penedès”.

L’escultura de Santa Tecla que es troba a la façana de l’hospital, il·luminada especialment per a l’ocasió de color verd, amb què s’identifica el Ball de Diables, ha esdevingut la principal testimoni d’aquesta estrena, que s’ha iniciat amb una encesa dels diables encara amb els vestits que han lluït els darrers 10 anys, i tot seguit han fet aparició els diables ja amb els nous vestits, que han realitzat també una nova encesa.

Característiques de la nova indumentària

Una de les principals característiques d’aquest nou vestuari és que les il·lustracions que es troben en cada vestit són úniques i diferents entre elles, a diferència dels anteriors tres jocs de vestuari que han format part dels 40 anys d’història de l’entitat, en què tots els vestits eren iguals.

El dissenyador, a més, explica que “el nou vestit adopta una casaca curta a imatge d’algunes de les casaques més antigues conservades (d’origen reusenc), i uns pantalons amples i acampanats que li donen dinamisme i vol al diable en ballar”.

Com a contrapunt, apareixen els personatges de Llucifer i Diablessa, vestits de rosa i verd com a rols diferenciats dins l’ecosistema que formen amb els diables i amb l’arcàngel Sant Miquel (fet que ja apareix als balls històrics de Sant Quintí de Mediona o Igualada). “Aquests colors són un tribut als vestits amb els quals l’entitat es va presentar al panorama festiu català els anys 80, una combinació de colors que va deixar una forta empremta entre els diables que ho van viure i que ara torna als carrers reinterpretats”, explica Polo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: