Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"La Petita" festa major d'Altafulla presenta el domàs pels 200 anys del vot de poble

La Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni es durà a terme del 4 al 13 de setembre amb activitats gratuïtes, aforament limitat i reserva prèvia

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, -a la dreta-, el regidor de Festes, Àlex Cañas, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó, mostren el cartell de la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, -a la dreta-, el regidor de Festes, Àlex Cañas, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó, mostren el cartell de la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Agost 2020 14:01

Altafulla viurà la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni 2020 “La Petita”, del 4 al 13 de setembre, amb una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense grans cercaviles ni revetlles i amb activitats d’entrada lliure, aforament limitat i reserva prèvia. Els regidors de Festes, Àlex Cañas, i de Cultura, Gemma Maymó, han presentat aquest matí el programa d’actes que presenta com a principals novetats el domàs commemoratiu dels 200 anys del vot de poble i una Nit de monòlegs.

Àlex Cañas ha explicat que enguany els actes de la festa major petita es concentraran especialment a la plaça de l’Església i a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor. Els actes donaran el tret de sortida el proper divendres 4 de setembre amb els coets d’esclat de Festa Major i repic de campanes, i tancaran el diumenge 13 amb el castell de Focs, a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla.

En la vessant més festiva, el regidor de Festes ha destacat com a grans novetats d’aquesta edició la Nit d’humor amb monòlegs de Javi Sancho i Guillem Estadella, presentat per Júlia Creu, actriu reconeguda pel paper de Mònica a la popular sèrie 'Merlí' de TV3, que tindrà lloc el divendres dia 4, a les 22:30h, a la plaça de l'Església.

Per als més petits, Cañas ha anunciat la Festa d’Inflables, que se celebrarà el dissabte 13 de setembre, a la Piscina Municipal. Per poder respectar l'aforament de l'equipament, es faran tres torns: d'11 a 14h, de 16 a 18h i de 18 a 20h.

El domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni

En la vessant més tradicional, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha subratllat que l'11 de setembre, després de la missa de les 11h a l'Ermita de Sant Antoni, es presentarà el domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni i la baixada de la representació del Quadre fins a l’Església de Sant Martí, acompanyats per la Cobla Reus. Enguany es compleix l’aniversari 200 de l’efemèride sobre el fet que l’aparició del Quadre de Sant Antoni va suposar la desaparició de la pesta a la vila.

En sortir de l'ermita i abans de la baixada, els Castellers d'Altafulla faran l'entrada simbòlica a plaça amb el toc de vermut a càrrec dels Grallers d'Altafulla. La regidora ha explicat que, durant la baixada, es representarà el Quadre "amb una reproducció simbòlica feta amb tel·la extreta de la imatge gràfica del domàs, dissenyat per la Sió". 

El mateix dia 11, davant del Castell d'Altafulla, tindrà lloc la Mostra dels Diables d'Altafulla. Maymó ha explicat que els Diables petits, a les 19h, i els Diables grans, a les 19:40h, oferiran una exhibició simbòlica en aquest espai obert. El ball de foc s'adaptarà a les mesures de seguretat i estarà format per un màxim d'una vintena de membres.

L’edil de Festes, Àlex Cañas, ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat “de tothom” per mantenir i respectar les mesures de seguretat sanitàries en el transcurs dels actes. En aquesta línia, ha recordat que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori encara que siguin a l’aire lliure, així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització mantenint les distàncies i arribar als actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions.

Invitacions a l'Ajuntament o a l'Oficina de Turisme

Els actes amb aforament limitat, caldrà recollir les invitacions a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme en horari d’atenció al públic, i facilitar les dades personals que es demanin. L'Ajuntament d'Altafulla garanteix la confidencialitat i protecció de les dades personals.

Podeu consultar el programa d'actes en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: