Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra presentarà els nous gegants indians per Santa Rosalia

La Festa Major, marcada per la covid-19, programarà els concerts de Julivert, l'Orquestra Himalaya, Suu i Joan Rovira a l'esplanada de la zona esportiva

El regidor de Festes, Raúl García, la regidora de Cultura, Núria Batet, i la secretària del Ball de Gegants de Torredembarra, Laia Sotoca, han presentat els actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2020 El regidor de Festes, Raúl García, la regidora de Cultura, Núria Batet, i la secretària del Ball de Gegants de Torredembarra, Laia Sotoca, han presentat els actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2020 ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA
Festa Major Josep Cartanyà
Dilluns, 24 Agost 2020 09:12

La tronada d'obertura i el Pregó, a càrrec d'Anna Rius Sagrera, donarà el tret de sortida el proper divendres 28 d'agost, a partir de les 20:30h, a la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembarra. Unes festes adaptades a les mesures de seguretat per la covid-19 que han hagut de reduir a un terç dels actes programats habitualment i prescindir de les cercaviles del Seguici Festiu o de les revetlles. El regidor de Festes de Torredembarra, Raúl García, ha dit que, malgrat "ser conscients de la situació, hem matingut l'esperit de la Festa Major de Torredembarra". García ha agraït "la comprensió" de les entitats que formen part de la Comissió de Protocol, pel treball realitzat per adaptar-se a les noves condicions. Les festes es duran a terme, del 28 d'agost al 6 de setembre.

Els concerts, a la zona esportiva

Raúl Garcia ha explicat que, tal com s'ha fet aquest estiu al Festival Roca Foradada o el Pleniluni Circus, en els actes amb públic "hem buscat noves fórmules i nous espais per garantir les mesures i la distància social requerirda", afegeix García. Per aquest motiu, la majoria de concerts i espectacles amb públic de la Festa Major s'han programat a l'esplanada de la zona esportiva, amb reserva prèvia i amb una capacitat d'entre 250 i 300 persones. Concretament, destaquen els concerts de Julivert (dissabte 29 d'agost, 23h); Orquestra Himalaya (dimarts 1 de setembre, 22h); Suu (dijous 3 de setembre, 23h); i Joan Rovira (dissabte 5 de setembre, 23h).

Exposició del Seguici i estrena dels nous gegants

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha destacat que malgrat no poder sortir al carrer el Seguici festiu estarà present per Santa Rosalia amb l’exposició que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart, "a l’estil de la que es va poder veure a Mataró fa tres anys quan el Seguici de Torredembarra va ser el convidat de la Festa Major de les Santes". En l’àmbit del seguici, Batet ha ressaltat que s’ha volgut mantenir, de manera adaptada, la presentació dels nous gegants indians de Torredembarra.

En aquest sentit, la secretària del Ball de Gegants, Laia Sotoca, ha recordat que el mes de novembre passat es va iniciar una campanya de mecenatge per construir uns nous gegants per a Torredembarra basats en personatges indians, una campanya que es va veure interrompuda per la crisi sanitària però que finalment ha donat els seus fruits i ha permès que el projecte es fes realitat amb 80 empreses participants i 50 mecenes privats, a més del suport del mateix Ajuntament. En total, la campanya va poder recollir els 13.000 euros necessaris per a la construcció dels nous gegants.

Els gegants indians es presentaran al públic en un acte que tindrà lloc el proper dissabte 29 d'agost, a les 21h, a la plaça del Castell. Els nous gegants estaran apadrinats pels gegants de Torredembarra, -en Joan i la Rosalia-, que es troben bastant deteriorats i que, per mantenir-los de la millor manera possible, s'haurien de reservar-ne l'ús al màxim. Per això, el Joan i la Rosalia es reservaran per actes més solemnes i la nova parella serà la que faria les sortides fora de la vila. En l'acte els gegants indians i els seus padrins faran una ballada a la plaça, però no faran cercavila. 

Les activitats familiars

A més dels actes de caire tradicional, la plaça del Castell també serà l'epicentre de les activitats i espectacles familiars. El dilluns 31 d'agost, a les 19h, es podrà gaudir de l'espectacle de titelles 'Hamelí', a càrrec de la Cia. Xip Xap. L'endemà 2 de setembre, "La Rosalieta", s'hi farà a les 20h un espectacle familiar, musical i teatral: 'Els Superherois', amb la Cia Pop per Xics. El dijous 3 de setembre, a les 20h, es representarà el Ball Parlat del Ball de Diables Infantil.

D'altra banda, el dimarts 1 de setembre, a partir de les 19h, els infants d'entre 3 i 12 anys també podran gaudir amb l'activitat 'Pinta la Festa Major', que es farà a l'esplanada de l'aparcament dels Filadors.

Com que enguany tampoc es podrà celebrar la primera jornada del Concurs de Castells de Tarragona -o Concurset de Torredembarra-, el diumenge 6 de setembre, la platja de la Paella serà l'escenari del Concurs de Castells de Sorra, que reunirà participants en tres categories. Una manera de recordar amb bon humor que aquest segueix sent un diumenge casteller.

cartell santa rosalia 2020

La reserva d'entrades o invitacions

Des del dijous 20 d’agost, es pot fer la reserva prèvia per assistir a tot un seguit d’actes gratuïts però amb aforament limitat a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . També serà el dia que es posaran a la venda les entrades per als concerts programats.

A més, tres dels actes previstos (pregó, presentació dels nous gegants i representació dels balls parlats del Ball de Serrallonga i del Ball de Diables) es podran seguir en directe a través del perfil de l’Ajuntament de Torredembarra a Facebook.

Podeu descarregar-vos el programa complert de Santa Rosalia en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: