Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Sant Joan vallenc rep l’estiu amb la celebració del solstici

Serà aquest divendres 21 de juny, quan també se celebraran els tradicionals assajos de les ballades de gegants i de la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls

L'assaig de les ballades de gegants és un acte tradicional del Sant joan vallenc L'assaig de les ballades de gegants és un acte tradicional del Sant joan vallenc AJUNTAMENT DE VALLS
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 20 Juny 2019 10:32

El dia gran de Sant Joan a Valls està cada vegada més a prop, però, abans, els vallencs celebren, aquest divendres 21 de juny, l’arribada de l’estiu amb la salutació a la nova estació amb l’Àliga com a protagonista. Aquest dia, a més, també se celebren els tradicionals assajos, tant de les ballades de gegants, com de la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Tot i això, aquest divendres també hi haurà lloc per la música, el teatre i la gastronomia.

El divendres previ a Sant Joan, 21 de juny, comença amb l’Àliga al balcó de la Casa de la Ciutat, on serà des de primera hora i fins a la posta de sol per fer la salutació a la nova estació que avui arriba, l’estiu. Serà exactament a les 16:55 h, quan té lloc el solstici d’estiu, que els vallencs i la majestuosa au saludaran l’estiu.

Més tard,a partir de les 17:30 h, a la plaça dels Alls, tindrà lloc la presentació del conte ‘Ulissa’, inspirat en una noia valenta, sensible i divertida que viurà mil aventures. Es tracta d’una relectura moderna, femenina i transgressora del clàssic grec d’Homer, ‘L’Odissea’. A continuació, a partir de les 18:30 h, al Pati, tindrà lloc una sessió de teatre en anglès, amb la Gina Ginger i el Charlie Chives com a protagonistes. A la plaça de l’Oli, de les 19 h a les 22 h, hi haurà un tast de Festa Major amb l’associació de productors TastAltCamp, que celebra 20 anys amb el primer tast santjoaner.

Paral·lelament, a la plaça Zeta, a les 19 h, es realitzarà una espardenyada feminista i antifeixista, a càrrec del casal popular LA Turba, i al Pati, a les 20 h, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Cossetània.

Finalment, ja a la nit, Elena Volpini i Gabri Llorach actuaran en concert a la plaça de l’Oli, a partir de les 23 h, que presentaran el primer EP de la cantautora vallenca, ‘Hasta pronto’, amb cançons que parlen sobre la pèrdua d’un ésser estimat i tot el procés que això comporta.

Els assajos centren els actes de la tarda i el vespre

Tot i això, durant la tarda i part de la nit se celebraran els tradicionals assajos. Per una banda, a les 20 h, a la plaça de l’Oli, tindrà lloc l’assaig al carrer de les ballades de gegants. Per l’altra, a les portes de les dues grans diades de la Nit de Completes i del migdia de Sant Joan, la ciutat ja bull en una atmosfera castellera que es podrà presenciar amb els assajos de la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, als seus locals socials, a partir de les 22 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: