Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pailebot de Santa Eulàlia dona la benvinguda a la Diada de Sant Pere de Cambrils

La visita del pailebot de Santa Eulàlia, l'Anada a l'Ofici amb el Seguici festiu i la visita a la Torre del Port, atractius de la Diada de Sant Pere 

El pailebot de Santa Eulàlia, un dels velers més antics de la Mediterrània que encara navega, arribarà al port de Cambrils el dia de Sant Pere El pailebot de Santa Eulàlia, un dels velers més antics de la Mediterrània que encara navega, arribarà al port de Cambrils el dia de Sant Pere AMICS DE LA RAMBLA
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 28 Juny 2018 17:10

La Diada de Sant Pere es despertarà aquest 29 de juny amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

A les 11h, a l'Anada a l'Ofici, el Seguici festiu -el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera, els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyenyos, la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les bèsties de foc, la Farnaca i la Farnaqueta i el Ball de Bastons de Cambrils -, acompanyats per la Cobla Ministrers de Cambrils, sortirà des de la des de la plaça Mn. Joan Batalla i recorrerà els carrers del port fins a l’església parroquial de Sant Pere, on, a les 12 hores, se celebrarà la Missa Major. En sortir, hi haurà la tradicional ballada dels elements festius.

També a partir de les 11 h, al pantalà del Sorral, es farà la Hissada conjunta de Veles de l’estol llatí local de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils, afegint-se simbòlicament al Seguici festiu de Sant Pere, amb motiu dels vint anys de l'entitat.

Un altre atractiu del matí de Sant Pere serà la Jornada de Portes Obertes a la Torre del Port, -recentment remodelada-, que es podrà visitar de les 11 a les 14h.

El pailebot de Santa Eulàlia

La Festa Major de Sant Pere tindrà un convidat molt especial. El pailebot de Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona, un dels velers més antics de la Mediterrània que encara navega, arribarà al port de Cambrils el dia de Sant Pere i s’hi estarà fins que acabin les festes. De 10 a 14h i de 16 a 20h, a l'escar del port, hi haurà una Jornada de Portes Obertes amb accés lliure per visitar el pailebot.

L’embarcació també acollirà una taula rodona sobre l’ofici de patró, a les 19 h, amb la presència de testimonis directes.En finalitzar l’acte organitat per Arjau Vela Llatina de Cambrils, s’oferirà un got de vi del Celler Hidalgo Albert de Poboleda (DOQ Priorat). El Santa Eulàlia també participarà en la Festa de l’Ormeig amb una demostració de navegació tradicional a vela. 

La visita del Santa Eulàlia s’emmarca en els actes del centenari d’aquest pailebot, construït l’any 1918 en una drassana de la costa alacantina i destinat inicialment al comerç amb Amèrica i ports de la Mediterrània. Posteriorment va servir com a vaixell per al comerç a la Mediterrània i com a embarcació de suport de tasques submarines.

Un concert de pel·lícula

Per acabar la diada, el polifacètic artista cambrilenc Pau Piqué oferirà un concert simfònic a l’auditori del Parc del Pescador. Pau Piqué, artista cambrilenc polifacètic, cantant, compositor i actor de doblatge, crooner de llarg recorregut amb un gran registre, dels pocs crooners europeus a l’alçada dels millors crooners americans. Oferirà un concert dedicat a grans temes de de pel·lícules i a una part a temes clàssics de música italiana, francesa i també en català.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: