Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Amics de la Cercabirra de Tarragona suspenen l’acte

Segons apunten els organitzadors, el motiu ha estat la falta de cooperació per part de l’Ajuntament

Imatge d'una de les edicions de la Cercabirra Imatge d'una de les edicions de la Cercabirra CERCABIRRA TARRAGONA
Festa Major Marina Martínez
Dimarts, 22 Agost 2017 09:13

“Un acte que ocorre amb total normalitat a centenars de pobles i ciutats del país no es celebrarà a Tarragona, la ciutat que dorm més que mai”. Aquesta és una de les lamentacions que han fet els Amics de la Cercabirra referent a la suspensió d’aquest esdeveniment que, durant dotze edicions, ha reunit a milers de tarragonins i tarragonines.

A través d’un comunicat, els organitzadors van explicar que, després d’una reunió amb els responsables de la coordinació de les festes del consistori, van decidir prendre aquesta mesura amb motiu dels diversos consells que els hi van exposar. Qualificant la reunió de “desastre”, els implicats destacaven que no se’ls va prohibir realitzar el famós correbars; sinó que després de rebre diversos consells, van decidir fer un pas enrere. Des del consistori “ens van dir que anéssim amb ull si l’organitzàvem ja que la Guàrdia Urbana podria actuar i, si passés quelcom, els responsables seriem nosaltres”. Els motius que destaquen, principalment, són que l’acte promou la ingesta de begudes alcohòliques –cervesa- i que en l’edició anterior, amb la participació de molts ciutadans, van quedar places brutes i, fins i tot, va haver un altercat amb un detingut.

A més, problemes de soroll

Els Amics de la Cercabirra expliquen que, a més, un dels altres motius de la suspensió ha estat la polèmica sobre la congestió d’actes a la Part Alta i les queixes de soroll per part de diversos veïns.

Davant d’aquests “consells”, els organitzadors –inclosos també els Amics de l’Alverna que enguany formaven part del principal equip de l’acte- van decidir no jugar-se-la. Tot i així, en el comunicat van replicar aquests motius argumentant que “és curiós que es veti a la Cercabirra i no altres actes centrats, per exemple, en la presentació d’un licor o en la mamadeta al carrer”. A més neguen els actes d’incivisme i d’altercats amb la policia des dels seus inicis, al 2005, i l’altercat amb un detingut –fet ocorregut l’any passat- “fa referència a una situació que va passar unes quantes hores després de la finalització de l’acte i que no tenia res a veure”. En relació amb la brutícia als carrers, l’organització afirma que des del primer moment han repartit gots reutilitzables i amb els problemes d’orinar a espais públics reclamen més urinaris públics per part de l’Ajuntament.
Finalment, afegien que “no volem entrar en comentar res sobre els veïns que tenen orelles selectives als sorolls però lamentem que els crits d’uns pocs ciutadans tinguin aquest impacte dins el consistori”. Els Amics de la Cercabirra i els Amics d’Alverna taxen, doncs, a Tarragona de “ciutat dormida, amb festes menys participatives i més comercials”.

El consistori

Des de l’Ajuntament de Tarragona afirmen que “la Cercabirra no ha estat mai un acte que formi part de la programació oficial de les festes de Santa Tecla”. A més, afegeixen que el consistori no té cap vinculació en l’organització i celebració d’aquest acte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: