Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’humor de Dames i Vells omple la seva plaça amb la funció “Carcamals a la Romana”

Les tradicionals parelles fan sàtira de temes actuals especialment a la ciutat de Tarragona

Imatge de la funció "Carcamals a la Romana" del Ball Parlat de Dames i Vells Imatge de la funció "Carcamals a la Romana" del Ball Parlat de Dames i Vells ABEL CASANOVAS
Espectacles Abel Casanovas
Dissabte, 23 Setembre 2023 15:26

 El Ball de Dames i Vells ha tornat a omplir la seva plaça d’humor, sàtira i rialles del públic assistent. Un any més, milers de persones no es perden una cita que ja es considera ineludible en l’agenda festiva dels tarragonins i tarragonines. La irreverència i el fet que sigui “genuïnament tarragoní” són la combinació perfecta perquè aquest ball parlat esdevingui un esdeveniment consolidat i esperat amb il·lusió.

Enguany, el Ball Parlat està de celebració, commemorant el seu “40+3” aniversari, ja que el 40è es va veure avortat per la pandèmia. Per aquest motiu, han preparat un espectacle especial, més llarg de l’habitual i amb banda de música pròpia, “Carcamals a la Romana”, una funció ambientada en l’Imperi Romà que ha fet sàtira dels temes que ocupen les portades tant locals com internacionals.

El canvi de govern, l’estrella

Un dels temes més recurrents durant la funció ha estat el canvi de govern que ha experimentat Tarragona després de les eleccions del 28M. Els actors han representat a “Viñualus” rellevant a “Ricomàn” escenificant com el socialista “matava” al republicà. El Ball Parlat també ha fet un repàs al passat polític de l’actual alcalde i a les “100 accions durant els 100 primers dies de govern”.

A més, s’ha fet sàtira de l’abandonament de la tabacalera, del banc d’Espanya i la brutícia present a la ciutat, així com els creuers que fan parada a Tarragona.

Encara en clau local, s’ha mencionat amb el vocabulari típic del Ball fets com la nova atracció de PortAventura i el pregó que Oriol Grau (un dels actors) va pronunciar fa dos dies.

Com no podia ser d’una altra manera, els “carcamals” han recordat l’efemèride dels 20 anys de la Sala Trono.

La sequera i la investidura, presents

 En clau internacional, el Ball Parlat de Dames i Vells ha repassat l’alerta per la sequera i la governabilitat d’Espanya, fent referència a Yolanda Díaz i les negociacions que s’estan duent a terme amb Carles Puigdemont.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: