Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Haydn sonarà aquest divendres a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La interpretació anirà a càrrec de l’Ensemble O Vos Omnes, el Quartet Gerhard i el pianista Roger Illa

L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, protagonitzarà el concert dedicat a Haydn L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, protagonitzarà el concert dedicat a Haydn CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 07 abril 2022 21:35

L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, i el Quartet Gerhard sumen el seu talent junt amb el fortepianista Roger Illa, per a dur a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, aquest divendres 8 d’abril, a les 20.00 h, una versió cambrística d’una de les obres més especials de Franz Joseph Haydn.

                                                       El Quartet Gerhard participarà en el concert dedicat a Haydn: 

Quartet Gerhard pluja

L’any 1779, Haydn va rebre l’encàrrec d’escriure una música que servís de pont entre les lectures de les 'Set Paraules', que se celebraven el Divendres Sant a l’Oratorio de la Santa Cueva de Cádiz. L’èxit de l’obra, originalment escrita per a quartet de corda, fou suficient com per a que el seu editor n’encarregués també una versió per a piano, que Haydn va aprovar.

Uns anys més tard, el compositor va poder escoltar una versió de la seva obra que, a més, incorporava un cor i orquestra. A Haydn li va agradar com sonava aquesta versió i va decidir fer-ne una de pròpia. El text seria revisat pel baró van Swieten, en la que seria la seva primera col·laboració, i que portaria a una relació que acabaria amb la composició 'La Creació' i 'Les Estacions'.

Aquesta proposta que es presenta a l’Auditori, suma les tres versions per a recrear el que hagués pogut ser una versió cambrística que incorporés un petit cor (12 veus), el quartet i el fortepiano com a baix continu.

Cal destacar que, finalment, aquesta obra va esdevenir una de les preferides del compositor i va ser l’última que dirigí ell mateix.

D'altra banda, recordem que durant el mes d’abril l’Auditori té programat un concert més: '7.0 Ruta Musical' dels Sabor de Gràcia, el divendres 22, a les 8 del vespre.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: