Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cap de setmana de teatre al Bartrina

'La partida d'escacs', amb Jordi Bosch, el dissabte 8 de febrer, i 'Calma!', de Guillem Albà, el diumenge dia 9, les propostes del teatre reusenc

Jordi Bosch protagonitza 'La partida d'escacs' Jordi Bosch protagonitza 'La partida d'escacs' CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 07 Febrer 2020 16:49

El Teatre Bartrina de Reus obrirà les seves portes aquest cap de setmana per acollir dues propostes teatrals. Aquest dissabte 8 de febrer, a les 21h, serà el torn de 'La partida d'escacs', de Stefan Zweig. Una versió d'Ivan Morales a partir de la dramatúrgia d'Anna Maria Ricart interpretada per l'actor Jordi Bosch.

Sinopsi

En un transatlàntic que viatja d’Europa a Amèrica poc després de la Segona Guerra Mundial hi coincideixen el campió mundial d’escacs, Mirko Czentovicz, i el senyor B., un burgès vienès que fuig dels nazis. Tots dos s’enfrontaran en una partida d’escacs fascinant.

En un exercici interpretatiu ple d’humor i d’humanisme, Jordi Bosch assumeix tots els papers de l’obra sol a l’escenari. L’actor és el narrador d’aquesta història sobre una obsessió: la de dominar “el joc de reis”, els escacs. Una obsessió que el salva de la tortura psicològica a la qual el sotmet el règim nazi. Des de la fascinació envers el talent del jugador, aquest narrador analitzarà l’enigma que es presenta sobre el taulell.

Calma!

L'endemà diumenge 9 de febrer, a les 19:00h, serà el torn de 'Calma!', de Guillem Albà, que completarà les propostes per aquest cap de setmana. L'obra presenta un Guillem Albà en estat pur, amb una barreja d'humor, poètica personal i un missatge optimista i vital que esdevé, finalment, catàrtic.

                                                                                            'Calma!', amb Guillem Albà: 

Calma Guillem Albà

Sinopsi

Mires al teu voltant i veus que tothom corre. I que tu també ho estàs fent i no en saps ben bé el perquè. Vivim com realment volem viure? Fem realment allò que volem fer? Volem seguir així o pretenem canviar alguna cosa?

Peça teatral sense paraules que té el clown com a bandera i que, amb el suport de diversos llenguatges escènics —titelles, ombres, gest, música— explica un fet tan complex i a la vegada tan quotidià com és la pressa.

Un solo, entre la comicitat i la poesia, que qüestiona el nostre dia a dia i el viatge vital que fem cadascú de nosaltres.

Les entrades es poden adquirir a través d'aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: