Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival Guant presenta un dels titelles més antics d'Europa

El certamen compleix 25 anys amb els històrics Os Bonecos de Santo Aleixo (Portugal) / Del 19 al 25 de novembre, Valls serà l'epicentre del festival al que s'hi han sumat Alcover, el Morell, Mont-roig i la Pobla de Mafumet

Os Bonecos de Santo Aleixo, de Portugal, un dels titelles més antics d'Europa, actuarà al festival Guant 2019 Os Bonecos de Santo Aleixo, de Portugal, un dels titelles més antics d'Europa, actuarà al festival Guant 2019 CEDIDA
Espectacles Josep Cartanyà
Dilluns, 11 Novembre 2019 14:25

El Festival de Teatre de Titelles Guant celebra enguany el seu quinzè aniversari amb una proposta variada d'espectacles, amb 11 companyies i sis jornades. Del 19 al 24 de novembre, es podran veure espectacles adreçats al públic familiar, infantil, jove i també adult. Valls serà aquests dies l'epicentre de la màgia de les titelles i, un any més, s'hi sumaran els teatres d'Alcover, el Morell, Mont-roig del Camp i la Pobla de Mafumet, que també han programat espectacles.

De fet, com ha explicat el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, l'evolució del festival durant aquests anys ha passat "per captar tot tipus de públic, les titelles no són tan sol per a nens". Per aquest motiu, també s'han programat espectacles en horari nocturn com 'Vida' de la companyia aragonesa de Javier Aranda (Teatre Principal, divendres 22 de novembre, 22h), que s'ha especialitzat en titelles per a adults.

Un dels titelles més antics d'Europa

Sens dubte, el plat fort per celebrar els 15 anys del festival serà la presència dels històrics Os Bonecos de Santo Aleixo d'Èvora (Portugal), un dels titelles més antics d'Europa i que es representarà al Teatre Principal de Valls (23 de novembre, 22h), al Teatre-Auditori del Morell (24 de novembre, 12h) i al Convent de les Arts d'Alcover (24 de novembre, 18h). El director del festival, Eudald Farré, ha destacat d'aquesta producció del Centre Dramàtic d'Èvora que "és un espectacle recuperat en la seva essència original on hi ha músics en directe, utilitzen llànties d'or per a la il·luminació -com es feia abans-", alhora que ha afegit ·"ens ha costat dos anys poder.lo portar, somriu,...".

L'espectacle inaugural, interpretat amb llengua de signes i paraules

El Guant 2019 s'inaugurarà el divendres 22 de novembre, a les 18:30h, al Teatre Principal, amb l'espectacle 'El silenci d'Hamelin', a càrrec de Farrés Brothers i Companyia d'Igualada. "Què passaria si al conte del famós flautista hi hagués una nena sorda?" Amb aquesta pregunta Eudald Farré ha destacat aquesta proposta que integra en el propi espectacle la interpretació amb llengua de signes i paraules. Farré també ha destacat la presència a l'escenari de l'actriu catalana Olalla Moreno, que farà tàndem interpretatiu amb Jordi Farrés i Pep Farrés.

El Sr. Guant no ha volgut perdre's la presentació del festival (NÚRIA TORRES / ACN): 

festival Guant 2019 presentació

Exposició de titelles i funcions exclusives per a les escoles

Marc Ayala també ha posat en valor les funcions exclusives que es faran per a les escoles de Valls i comarca, un altre dels atractius del festival. Com a exemple, Eudald Farré ha citat 'Una poma, un pomer', de la Companyia de Paper de Terrassa, i que ha descrit com "un espectacle fet de papers, cartrons, dibuixos, llibretes i cançons populars". Una mostra, ha dit, de la diversitat de disciplines del Guant.

D'altra banda, a partir del 19 de novembre, al vestíbul del Teatre Principal de Valls, es podrà visitar l'exposició 'Titelles del Món Galiot Teatre', que recull més de 200 titelles de tot el món en format de museu-itinerant. Els infants de les escoles també podran visitar-la. A més de gaudir d'aquesta selecció de les millors titelles, els escolars podran veure un tast d'un espectacle de la companyia de Sant Fost de Capsentcelles.

La resta d'espectacles progamats aposten principalment per companyies del territori.

Alcover, el Morell, Mont-roig i La Pobla se sumen al 'Guant'

A més dels espectacles programats al Teatre Principal, el dissabte 23 de novembre, al Centre Polivalent de Miami Platja (Mont-roig) es representarà 'La rateta que....' a càrrec de la Companyia  i, al Casal de la Pobla de Mafumet, el 'Núvol gris gras gros' de Teatre al Detall. El diumenge 24, protagonistes seran Os Bonecos de Sant Aleixo de Portugal, amb actuacions a l'Auditori del Morell i al Convent de les Arts d'Alcover.

Els representants dels ajuntaments de Mont-roig del Camp i d'Alcover han coincidit en afirmar que el festival 'Guant' els aporta nou públic que no acostuma a vindre en altres espectacles familiars i que és positiu les col·laboracions que fan que la gent es desplaci pel territori.

Podeu descarregar-vos el programa complet en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: