Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el Reus Teatre Musical

L’RTM, que tindrà lloc del 14 al 16 de novembre al Bravium Teatre, convertirà Reus en la capital del teatre musical de petit i mitjà format

Els i les protagonistes del Festival Reus Teatre Musical, que tindrà lloc al Bravium Teatre del 14 al 16 de novembre, mostren el cartell dissenyat per Joan Dalmau Els i les protagonistes del Festival Reus Teatre Musical, que tindrà lloc al Bravium Teatre del 14 al 16 de novembre, mostren el cartell dissenyat per Joan Dalmau MIREIA MUÑOZ
Espectacles Mireia Muñoz Caballero
Dijous, 14 Novembre 2019 07:07

Les Artistes Locals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus a través de l'Institut Municipal Reus Cultura, han presentat una nova edició del Festival Reus Teatre Musical, que tindrà lloc al Bravium Teatre, del 14 al 16 de novembre.

Daniel Recasens, regidor de Cultura, ha puntualitzat que les institucions “ens hem de comprometre en donar suport a la cultura i assegurar que es pugui gaudir d’ella”, alhora que ha assenyalat que “la cultura és l’arma més revolucionària. En temps de revolta, cal que qui l’encapçali ho faci des de la cultura, i això és el que fan elles”. Elles són l’Alba Aluja, Irene Benavent i Georgina Llauradó, Les Artistes Locals.

Georgina Llauradó, una de les organitzadores del festival, ha assegurat que “som el primer festival de teatre musical, però no volem ser l’últim”. Ha reivindicat que, ni a nivell estatal ni a nivell europeu, no hi ha festivals d’aquest estil de petit format. Llauradó anima “a altres ciutats, entitats i organitzacions que s’animin, perquè hi ha peces que es coneixen poc i mereixen ser mostrades”.

Els talents de l'RTM

Impro Side Story

La sisena edició de l'RTM Reus Teatre Musical començarà el dijous 14 de novembre, a les 20:30h, al Bravium Teatre, amb la representació d'‘Impro Side Story’ és el show de ‘Impro’ sense guió ni partitura, on res està assajat ni pactat. Ni els actors, ni el músic, ni el públic saben el que faran, cantaran o interpretaran. L'autèntic guionista esdevé el propi públic, qui prepararà la trama, donarà les premisses i fins i tot guiarà fins al mateix pianista. Cada nit, doncs, serà un espectacle completament nou tant pel públic com pels propis actors i organitzadors. Una nit que no deixarà indiferent a ningú.

#Fack15anys

L'endemà divendres 15 de novembre serà el torn de ‘#Fack15anys’, de la companyia Casualitats previstes, que pujarà al mateix escenari reusenc a les 20:30 h. El musical situa el punt de partida en Roger, que està ultimant els preparatius per a la posada en escena de l'obra que resumeix els seus 15 anys com a cantautor. Però la xerrada que manté amb el seu director, amb ell mateix i també amb el seu passat el porta per camins que no acabaran tenint el resultat que busca.

L’obra de Roger Conesa, conegut artísticament com a Roger Benet, col·loca l’artista tarragoní com el monòleg del festival. Ell mateix admet que l’argument de l’obra és difícil d’explicar, perquè “sembla una cosa, però no van per allà els trets”. Tot i així, ha dit que es tracta “d’una barreja de concert dramàtic i monòleg”, que no tot sembla el que és i que és “una proposta experimental” que portarà diferents sentiments a qui pugui gaudir d’ella.

Plaers inFINNits

Finalment, el dissabte 16 de novembre, també a les 20:30 h, serà el torn de ‘Plaers inFinnits’, de la companyia ThinkBig, que narra la solitud d'una dona i el record sempre present del seu fill. Un viatge al passat, als somnis i desitjos projectats amb tot l'amor al fill estimat, amb la necessitat humana d'assumir la seva pèrdua, acomiadar-se'n i viure finalment en pau. A través d'un variat repertori del compositor William Finn el públic anirà descobrint la història d'una mare i la peculiar relació que té amb el seu fill. 

Laia Piró, una de les protagonistes de 'Plaers inFINnits', ha fet un tastet de l'obra a l'escenari del Bravium (M.MUÑOZ): 

Laia Piró RTM

L’obra està protagonitzada per Laia Piró i Javi Vélez. David Pintó, el seu director, ha explicat que va “agafar” les cançons que William Finn havia escrit a diferents etapes de la seva vida (alegres, romàntiques, tristes...) i les va unir per tal de crear aquesta obra. L’acte, com les mateixes cançons, té diferents etapes i emocions amb les que el públic podrà patir la tristesa de la mare en moments de solitud i devastació, però també podrà cantar i moure’s amb l’alegria que Laia Piró porta a l’escenari i transmet a l’audiència.

Entrades

Les entrades ja estan a la venta a entradium.com. El preu general és de 10€, però hi haurà descomptes per a alumnes d’arts escèniques, música, belles arts i relacionats amb elles. Tant per a ells com per a menors de 25 anys, l’entrada serà de 8€.

A més, hi haurà entrades limitades que inclouran un Ganxet Pintxo, en col·laboració amb la reconeguda ruta de tapes de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: