Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Sala Trono presenta en català 'Al Sostre', la primera obra teatral de Nigel Planer

La comèdia de l'actor de la sèrie 'Els Joves' relata la història de dos artistes al servei de Miquel Àngel i de la capella Sixtina / Es representaran funcions aquest cap setmana i la setmana següent

Oriol Grau i Pau Ferran són els actors que donen vida a la comèdia 'Al Sostre', de Nigel Planer Oriol Grau i Pau Ferran són els actors que donen vida a la comèdia 'Al Sostre', de Nigel Planer SALA TRONO
Espectacles Josep Cartanyà
Dissabte, 12 Mai 2018 15:29

La Sala Trono-Armanyà de Tarragona va estrenar dijous passat en català la comèdia 'Al sostre', la primera obra teatral de Nigel Planer, el mític actor de la sèrie 'Els Joves'. Oriol Grau i Pau Ferran interpreten Lapo i Loti, dos artesans que van treballar al servei de Miquel Àngel a la capella Sixtina. Durant la presentació de l'obra davant la premsa, l'actor anglès ha fet la introducció de la seva explicació en català i ha dit que la proposta es va gestar el 2017 en el trancurs de la seva participació en el festival de noves dramatúrgies FITT de Tarragona. Planer ha recordat, com a anècdota, que la idea se li va ocórrer "quan vaig veure la Volta del Pallol, en sortir de l'Antiga Audiència, vaig pensar que podríem adaptar el text sobre Miquel Àngel".

La història explica com el geni acomiada els dos artesans per poder-se apropiar dels elogis de les pintures del sostre i relata el pla dels dos personatges per venjar-se per haver-los deixat sense feina, que finalment canvia en veure com Miquel Àngel ha acabat la pintura. El director de l'obra, Israel Solà, ha destacat "l'ego" que tenia Miquel Àngel i que es reflecteix molt bé en aquesta comèdia. Solà també considera que el que els li passa als dos personatges és una situació molt quotidiana. 

Aquesta comèdia amb pinzellades de drama, s'ha basat en dos personatges, en Lapo i en Loti, dos artesans que representen dues generacions diferents. En Lapo, interpretat per Oriol Grau, és un artesà experimentat i madur, però alhora descontent. I en Lopi, interpretat per Pau Ferran, un jove artista que s'inicia en aquest ofici que transmet optimisme. Ambdós acabaran "patint els seus personatges", fins al punt que els podrem veure experimentan en directe amb les tècniques de la pintura que s'utilitzaven quan Miquel Àngel treballava a la capella Sixtina (1512).

L'obra va ser produïda en anglès ara fa deu anys, i ara ha estat traduïda per Francis Humble, el mateix traductor de la sèrie en què va participar Planer. L'obra, que s'estrena dijous i es podrà veure a la Sala Trono Armanyà durant dues setmanes de dijous a diumenge, podria veure's a Barcelona de cara l'any vinent.

Les representacions

'Al sostre' es representarà el dijous 17 de maig (17:30h), el divendres 11 i 18 de maig (20:30h), els dissabtes 12 i 19 de maig (18:00 i 20:30h) i els diumenges 13 i 20 de maig (18:30h).

La venda anticipada d'entrades es poden adquirir a través de Tarragona Explore.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: