Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres organistes prendran part en el festival de Poblet

La italiana Giulia Ricci protagonitzarà el primer concert, el 4 de novembre

L'orgue Metzler del monestir de Poblet conté més de 3.500 tubs L'orgue Metzler del monestir de Poblet conté més de 3.500 tubs E.MAGRE / EL PUNT AVUI
Espectacles Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 29 Octubre 2017 10:22

Tres organistes procedents d’Itàlia, Dinamarca i el Japó prendran part en la que serà la cinquena edició del Festival Internacional Orgues de Poblet, que se celebrarà tres dissabtes de novembre (el 4, el 18 i el 25) i que se centrarà en l’esplendor de la música dels segles XVI al XVIII. És, segons els organitzadors, “l’edició més focalitzada en el repertori en què es va pensar quan es va construir l’orgue Metzler del monestir”.

Les intèrprets escollides en aquesta edició són la italiana Giulia Ricci, la danesa Hanne Kuhlmann i la japonesa Hatsumi Miura. La música de Bach estarà present al llarg de tot el festival, ja que els tres programes proposats inclouen obres seves i giren en bona part al seu voltant. Així, per al concert inaugural, l’organista Giulia Ricci proposa un recorregut per la música d’alguns dels mestres que més el van influir; Kulhmann incorporarà també la música d’un dels fills del geni alemany, amb un estil que anuncia el classicisme; i finalment Miura se centrarà en els sons de l’Europa dels segles immediatament anteriors al mestre germànic, i acabarà oferint-ne algunes de les planes més monumentals.

Els organitzadors recorden que l’orgue del monestir de Poblet té més de 3.500 tubs, “fet que li confereix una sonoritat tan única i especial com l’espai que l’acull”. “L’instrument està especialment pensat per interpretar-hi la música que es va crear durant el barroc a Alemanya i França, però les seves possibilitats van molt més enllà”, hi afegeixen.

Publicitat