Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cinc disciplines de la URV entre les millors del món

La Universitat apareix en el rànquing QS en els àmbits d’Infermeria, Agricultura i Ciència Forestal, Enginyeria Química, Medicina i Química

Imatge del Campus Catalunya de la URV Imatge del Campus Catalunya de la URV URVA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 11 abril 2024 07:47

El QS World University Rankings by Subject reflecteix el rendiment de les millors universitats del món en 55 disciplines, classificades en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials. En l’edició 2024, la URV és present entre les millors institucions en cinc disciplines: Infermeria, Agricultura i Ciència Forestal, Enginyeria Química, Medicina i Química. Respecte a l’edició anterior, desapareix Arqueologia i entren al rànquing per primera vegada Infermeria i Agricultura i Ciència forestal. L’informe, elaborat per l’organització Quacquarelli Symonds (QS), ha tingut en compte el rendiment de gairebé 5.000 institucions de les quals només 1.559 apareixen als rànquings.

Si comparem la posició de la URV als rànquings amb la resta d’universitats de l’Estat, la disciplina d’Infermeria a la URV figura en la tercera posició, empatada amb la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Granada. En Agricultura i Ciència Forestal, se situa en la dinovena posició, empatada amb la Universitat de Salamanca. Pel que fa a Enginyeria Química, és a la tretzena, compartint posició amb la Universitat Rey Juan Carlos i les Universitats d’Alacant i del Païs Basc. En Medicina, la URV ocupa la dissetena posició, compartida amb les Universitats d’Alcalà i d’Alacant. Finalment, en Química, la URV apareix com la setzena millor de l’Estat.

Per fer la classificació s’han utilitzat cinc indicadors. Els dos primers són enquestes globals a més de 240.000 acadèmics i ocupadors de tot el món, en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els dos següents tenen en compte la quantitat de citacions per article publicat i l’índex H, que mesura la productivitat i l’impacte de la recerca. L’últim indicador reflecteix la col·laboració de les institucions amb altres agents en xarxes de recerca internacionals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: