Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar d'estudiants nouvinguts participen al casal lingüístic de català de Valls

Aquesta iniciativa s'organitza a l'Escola La Candela, del 25 al 28 de març, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn

Imatge del casal lingüístic de català, a l'escola La Candela de Valls Imatge del casal lingüístic de català, a l'escola La Candela de Valls AJUNTAMENT DE VALLS
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Març 2024 21:11

L'Ajuntament de Valls ha programat, un any més, per Setmana Santa, el casal lingüístic de català per a un centenar d'estudiants nouvinguts de tots els centres de primària de la ciutat que necessiten un reforç. Aquest casal de quatre dies va arrencar el passat dilluns i s'allargarà fins aquest dijous 28 de març, en horari de matí a les instal·lacions de l'Escola La Candela.

Aquesta és una iniciativa de la Regidoria d'Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d'Entorn (PEE). La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que han arribat a la ciutat recentment (Marroc, Senegal, Moldàvia, Ucraïna, Pakistan, Argentina, Brasil, Colòmbia, Hondures, Paraguai, Perú i Veneçuela) perquè tinguin l'oportunitat de reforçar el català per mitjà de l'entreteniment, la diversió i una gimcana. El casal lingüístic té lloc durant els dies de vacances escolars i d'aquesta manera els nens i nenes poden iniciar el tercer trimestre amb mes garanties, afavorint la igualtat d'oportunitats de l'alumnat.

El casal es programa conjuntament amb els centres educatius perquè faciliten la llista dels nens i nenes que consideren que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d'altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l'aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l'adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: