Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Que els nens estiguin segurs a casa està bé, però hauria de ser igual per als pares"

Les famílies assumeixen el tancament d'escoles per a les properes setmanes

Imatge de la porta de l'escola Carmelites de Tarragona, el 12 de març del 2020 Imatge de la porta de l'escola Carmelites de Tarragona, el 12 de març del 2020 ELOI TOST / ACN
Ensenyament ACN
Divendres, 13 Març 2020 07:54

Dijous, 12 de març, últim dia de classe. Almenys, durant els propers quinze dies. L'ordre de la Generalitat de tancar les escoles a partir d'aquest divendres per evitar la propagació del covid-19 ha generat una sensació estranya a alumnes i pares. A la sortida de les escoles Saavedra i Carmelites de Tarragona hi ha hagut molta normalitat, però la pregunta present en totes les converses ha estat: "Fins quan no tornarem a l'escola"? En línies generals, els progenitors han acceptat la mesura preventiva decretada pel Govern, i han apuntat que ja miraran com compaginaran la feina i tenir la canalla. "Que els nens estiguin segurs a casa està bé, però hauria de ser igual per als pares", ha comentat Liz Valdés. El paper dels avis guanya pes.

Alguns fins i tot consideren que el tancament de les escoles s'hauria d'haver fet fa uns quants dies. Un exemple és Alba Garcia, que té un fill a l'escola Saavedra. "Les mesures arriben molt tard, està tot molt desorganitzat. Jo ja l'hagués tret abans", ha comentat en referència al nen. En el seu cas, la situació a partir d'aquest divendres no canvia excessivament, ja que té un nadó i ara, enlloc d'un fill, n'haurà de cuidar dos. Tot i això ha reconegut que té familiars "que ho tenen pitjor" per conciliar la vida laboral i familiar.

Al mateix centre, Joan Martí ha pres la decisió de deixar Tarragona per uns dies i anar-se'n a Alcanar. Podrà treballar des de casa i ha considerat que és millor que les criatures puguin "sortir a córrer pel prat" enlloc d'estar-se en un pis. "Quedar-nos aquí és una opció, però tenir-los tancats és perillós, no sé si més que el coronavirus!", ha apuntat amb ironia. Martínez té dos fills i li sembla "bastant raonable" que es tanquin les escoles.

A qui segurament se li acumularà la feina és a Rosa Abellín. Està jubilada i té una neta a l'escola Carmelites. "El tancament em sembla perfecte, però s'han de donar solucions als pares", ha assenyalat. "Entre tots ho arreglarem com sigui, hem de trobar solucions, i els avis farem el que puguem. Tot sigui pels fills i pels nets", ha finalitzat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: