Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV i la Fundació Duanera posen en marxa la primera càtedra de Dret Duaner d'Europa

La nova àrea impulsarà la recerca i la difusió, a més de preparar un nou màster en Dret Duaner que serà impartit el curs vinent

Façana del Rectorat de la URV Façana del Rectorat de la URV INFOCAMP
Ensenyament ACN
Diumenge, 15 abril 2018 11:55

La URV i la Fundació per a la Difusió del Coneixement i el Dret Duaner –Fundació Duanera- posaran en marxa la primera Càtedra de Dret Duaner existent a Europa. El rector de la universitat, Josep Anton Ferré, i el president del Patronat de la Fundació Duanera, Alejandro Arola, han signat aquest divendres el conveni que permetrà la seva creació. La càtedra vol convertir-se en un referent en la formació especialitzada en l'àmbit duaner, una branca del dret financer de gran importància, atès que engloba tota la normativa jurídica relativa al comerç internacional. S'impulsaran estudis i treballs de recerca, així com s'organitzaran tallers o seminaris nacionals i internacionals. L'objectiu, asseguren les dos entitats, és fer arribar el coneixement d'aquesta àrea a tots els nivells empresarials i de l'administració pública promovent "activitats de formació, recerca, transferència de coneixements, reflexió, creació d'opinió i divulgació", els cinc eixos sobre els quals s'estructura aquesta àrea.

Dirigida per Àngel Urquizu, professor i director del Departament de Dret Privat, Processal i Financer –que n'albergarà també la seu-, la URV confia que la càtedra permeti promocionar la investigació en l'àmbit internacional en relació amb el dret duaner i difondre coneixement, a més de potenciar el lideratge en recerca sobre aquests àmbits. Concretament, els seus responsables plantegen impulsar el suport a ensenyaments de grau i postgrau de la URV; la formació permanent i continuada del personal de l'administració pública i professionals implicats; col·laboració en l'organització del pràcticum extern i intern; assessorament en la redacció de normativa –des de l'àmbit local a l'europeu- i col·laboració en la defensa jurídica; cursos, jornades i seminaris sobre temes d'actualitat relacionats; i l'elaboració de materials didàctics dirigits a públics específics.

Addicionalment, el professorat de la URV participarà en l'activitat formativa de l'Acadèmia Duanera, de recent creació. Com a primer pas, la Fundació Duanera –una entitat juridicoprivada d'àmbit internacional, sense ànim de lucre i reconeguda per l'estat, que promou la difusió, educació i investigació en aquest camp- i la URV col·laboren, a través de la FURV, en la preparació d'un màster en Dret Duaner que serà impartit a les aules de l'Acadèmia i que està previst que pugui començar a partir del pròxim curs acadèmic 2018-2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: