Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El col·legi Els Àngels de Tarragona inicia el curs amb una visita especial

Els nens han gaudit amb gossos d’educació assistida començant el primer dia amb un somriure

Els més petits han gaudit d'un taller de lectura amb la Gresca Els més petits han gaudit d'un taller de lectura amb la Gresca MARINA MARTÍNEZ
Ensenyament Marina Martínez
Dimarts, 12 Setembre 2017 11:44

Avui començava el curs escolar per tots els nens a Tarragona i el col·legi Els Àngels del barri La Granja ha volgut donar la benvinguda als petits d’una manera especial. Les portes s’obrien a les 9h amb tres convidades inesperades. La Lila, la Gresca i la Pipa, tres gossos d’educació assistida, han aconseguit que els alumnes tornessin més animats al centre i que el primer dia no fos tant costós.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa “Aprendre Junts És Millor” i organitzat per Purina amb la col·laboració del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) ha volgut transmetre als escolars els beneficis pedagògics de treballar conjuntament amb aquests animals de companyia a través d’activitats com un taller de lectura. La jornada, doncs, s’ha dividit en tres parts amb una fase d’iniciació –on els tècnics han explicat de manera divertida els avantatges de la interacció entre nens i gossos-; una sessió a les aules amb grups de màxim 25 alumnes per realitzar activitats dinàmiques adaptades a les aptituds de cada classe; i, per últim, una sessió professional per a educadors per analitzar l’experiència viscuda durant la jornada.

Beneficis del programa

El programa ‘Aprendre junts és millor’ ja ha visitat prop de 50 escoles de Catalunya, Madrid, Illes Balears, el País Basc i Andalusia. Els gossos d’educació assistida, amb l’ajuda de tècnics especialitzats i coordinats amb professors, constitueixen un potent motor exterior que contribueix a la formació dels nens en diverses facetes com incrementar la motivació, identificar problemes de socialització o fomentar els hàbits de lectura.

La portaveu de Purina Espanya, Elena Limido, ha assenyalat que “el programa es va iniciar al curs escolar 2015-2016 i ho portem a nens de primària”. A més, Limido ha remarcat que l’objectiu és “continuar promovent la iniciativa per acabar introduint els gossos de manera permanent en el sistema educatiu”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: