Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol entra en el negoci de producció de biometà amb la compra del 40% de Genia Bioenergy

L’operació inclou el desenvolupament de 19 plantes per generar gas renovable a Espanya i Portugal

Una planta de producció de biometà de Genia Una planta de producció de biometà de Genia CEDIDA
Empreses ACN
Divendres, 12 abril 2024 08:17

Repsol ha entrat en el negoci de producció de biometà amb la compra del 40% de l’empresa valenciana Genia Bioenergy, segons ha anunciat aquest dimecres en un comunicat. L’operació inclou el desenvolupament de 19 plantes de biometà, amb una capacitat de 1,5TWh a l’any, per generar gas renovable amb residus agrícoles i ramaders a Espanya i Portugal. A més, també hi ha 11 projectes més de plantes en una fase inicial de desenvolupament. El biometà produït s’utilitzarà tant per consum intern de Repsol com per comercialitzar-lo. Aquest gas renovable es considera estratègic a la Unió Europea, i Repsol considera que l’operació permetrà fer créixer una indústria emergent.

“Aquest acord és un important pas endavant en la nostra estratègia d’aprofitar substrats i residus orgànics, que d’altra manera serien rebuigs, i transformar-los en combustibles per a les llars, la indústria i la mobilitat”, ha assegurat el Director General de Transformació Industrial i Economia Circular de Repsol, Juan Abascal.

L’operació, segons el CEO de Genia Bioenergy, Gabriel Butler, permetrà crear “la principal plataforma de producció de biometà a Espanya”, gràcies al “múscul financer i el coneixement del mercat energètic de Repsol i l’experiència en la promoció de projectes que integren tota la cadena de valors de residus de Genia”.

El biometà és una alternativa renovable al gas natural que s’obté de matèria orgànica com residus agrícoles i ramaders, i que es pot utilitzar tant per substituir el gas convencional com en la producció de combustibles renovables i hidrogen verd, la fabricació de productes químics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: