Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cambra de Comerç de Reus s’adhereix al HUB Foodtech & Nutrition

L'acord entre la Cambra i la xarxa tecnològica i alimentària de la Catalunya Sud s’ha fet públic aquest dimarts a la Llotja de Reus

El president de la Cambra, Jordi Just, i el conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, amb els seus equips, han anunciat l'acord a la Llotja de Reus El president de la Cambra, Jordi Just, i el conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, amb els seus equips, han anunciat l'acord a la Llotja de Reus JOSEP CARTANYÀ
Empreses Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Octubre 2023 12:37

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just; i el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, han escenificat aquest dimarts, a la Llotja de Reus, l'acord que permet la incorporació de la corporació reusenca al HUB Foodtech & Nutrition.

Jordi Just s'ha mostrat molt satisfet de la incorporació de la Cambra al hub tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud, un dels últims acords que subscriurà el president cameral a només 48 hores de la finalització del seu mandat. Just ha expressat que les dades d'aquest HUB "parlen per si soles en dos eixos estratègics i rellevants per la ciutat i el territori". Per una banda, el tecnològic, amb un Clúster TIC que aplega 90 empreses amb més de 2.000 treballadors i, per l'altra, el sector alimentari, amb més de 100 empreses a la demarcació i més de 6.000 treballadors. Així, pel seu paper integrador del territori i el teixit empresarial "era imprescindible que la Cambra s'integrés en aquest projecte per sumar esforços per consolidar, fer créixer i generar sinergies amb aquest sector del territori".

Posar en valor la Llotja i les marques agroalimentàries del territori

Just ha recordat que "la Cambra de Comerç de Reus sempre ha tingut una aposta ferma en l'àmbit de les empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud". En aquest sentit, ha ressaltat el paper de la Llotja de Reus: "Hem aconseguit que la Llotja sigui reconeguda com la 1 primera Llotja de referència de Catalunya i la quarta de l'Estat espanyol a l'hora de reflectir l'evolució dels preus de 4 productes: avellana, ametlla, ous i garrofa". Per al president de la Cambra de Reus, aquest acord "és la voluntat de posar en valor i visualitzar el gran tresor agroalimentari del territori, concretament el que representen les Denominacions d'Origen del vi, de l'oli, l'avellana de casa nostra, la IGP Patata de Prades o el projecte de la Farina de Mestral".

Més d'una cinquantena d'empreses adherides

Per la seva banda, Josep Baiges ha fet valdre que el HUB Foodtech & Nutrition continua creixent i actualment compta amb més d'una cinquantena d'empreses adherides d'arreu de la Catalunya Sud. "Des de Reus, amb l'acompanyament i l'impuls de l'Ajuntament de Reus i de REDESSA, el teixit empresarial lidera una vegada més una iniciativa pionera, que treballa per augmentar la competitivitat i assolir el nou context que es planteja per al sector agroalimentari", ha dit el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement.

La digitalització, la gestió eficient dels recursos energètics i hídrics, són alguns dels grans reptes de futur i el HUB, en paraules de Baiges, "és el paraigües en el qual abordar-los de forma col·laborativa. Per això, poder arribar al major nombre d'empreses possible és un principi que ens hem marcat com a primordial des dels inicis del projecte, i per al qual la Cambra de Comerç de Reus serà essencial". "L'adhesió de la Cambra al Hub és un punt d'inflexió perquè ens permet incorporar tot el coneixement de la institució en l'àmbit de les empreses agroalimentàries del territori i ens facilita l'accés a aquells productors, pimes i corporacions establertes en les seves comarques de referència, que són, a més del Baix Camp, la Terra Alta, el Priorat, la Conca de Barberà i la Ribera d'Ebre", ha dit.

Per Josep Baiges "tenim les empreses, les startups, i també també tot el coneixement dels centres d'investigació (com l'Eurecat i l'IRTA) i de la Universitat Rovira i Virgili. Seguim treballant i disposem d'un entorn únic amb tots els elements per a convertir-nos en referència internacional en alimentació saludable". "Amb la incorporació de la Cambra que formalitzem avui, el projecte dóna un pas més endavant per a assolir aquest lideratge", ha conclòs el conseller delegat de REDESSA.

Sobre el HUB Foodtech & Nutrition

El Hub Footech & Nutrition és l'ecosistema publicoprivat d'empreses, institucions i centres de recerca de l'àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud.

Un projecte amb impacte en la competitivitat de les empreses tecnològiques i alimentàries, que connecta de manera eficient tots els agents amb capacitat real d'accelerar la transformació econòmica i social de la Catalunya Sud.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: