Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

PortAventura, obligada a aplicar el conveni d'hostaleria als hotels del parc

El Jutjat Social de Tarragona donar la raó a la UGT, que demanava que la plantilla del servei subrogat de pisos i bugaderia es regís pel conveni del sector

Imatge d'arxiu de la manifestació dels treballadors del servei de neteja i bugaderia d'hotels de PortAventura Imatge d'arxiu de la manifestació dels treballadors del servei de neteja i bugaderia d'hotels de PortAventura INFOCAMP
Empreses Redacció Infocamp
Dijous, 25 Mai 2017 10:01

El Jutjat Social nº1 de Tarragona ha sentenciat que els treballadors i les treballadores del servei de pisos i bugaderia de l'empresa Acciona Multiservicios per als hotels de PortAventura hauran de regir-se pel conveni col·lectiu de la Indústria d'Hostaleria i Turisme de Catalunya 2014-2016. Aquesta sentència dels jutjats dóna resposta a la demanda interposada el mes de juny de 2016 pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

El sindicat es mostra "molt satisfet" pels 200 empleats de pisos i bugaderia de PortAventura que en primer lloc van haver de veure, com el 31 de gener de 2013, passaven a formar part d’una subcontracta, l’empresa multiserveis Constant. En aquell moment ja van convocar mobilitzacions i, gràcies a la lluita liderada per UGT Pisos PortAventura i el recolzament de la UGT PortAventura, es va reconèixer als treballadors subrogats tots els drets que gaudien a PortAventura. Segons els sindicats, la subcontracta en qüestió, "que ni coneixia ni respectava les condicions laborals, pagava als treballadors eventuals 400 euros menys que al personal subrogat". 

El 4 de maig de 2015 Acciona Multiservicios va substituir Constant, subrogant-ne l'activitat a PortAventura. Des d'aleshores, el sindicat ha seguit vigilant i reclamant contínuament els incompliment d'Acciona Multiservicios, condicionada per la diferència salarial que el conveni d'Acciona Multiserveis també tenia. Finalment, com que  Acciona Multiservicios no disposa de conveni propi, li pertoca l’aplicació del conveni d’hostaleria per a l'activitat de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: